design
logo Kids and Trips
Met de kids
frame_img

Content

Tips

Met de kinderen naar de wintersport

piste
De oplossing is dan om zelf een oppas mee te nemen. Ook zijn er plaatsen waar je een avondoppas kan inhuren. Informeer dat van te voren.
Twee of drie jaar oud.
Op deze leeftijd vinden de kinderen het leuk om in de sneeuw te spelen. Er zijn speciale kindergroepjes voor deze leeftijd. Vaak kunnen ze tussen de middag ook blijven eten. De ouders kunnen dan de hele dag tochten maken.
Vijf en zes jaar.
Als de kinderen zo oud zijn begint het echte werk. Op heel korte skietjes lopen, spelen en glijden ze op speciaal voor de kinderen ingerichte hellinkjes. Bedenk wel dat kinderen geen kleine volwassenen zijn. Ze kunnen vaak maar een half uurtje op ski's staan en willen daarna weer wat anders. Forceer dan niets. Zolang ze plezier hebben is het goed. Het echte skiwerk komt vanzelf.

 

Nog even in schema!

Wat kunnen kinderen? Waar naar toe?
2-5 jaar
wennen aan de sneeuw en het
materiaal
6-10 jaar

te bootsen, je kan al wat uitleggen
Skischool met speciale kindergroep

Tips!
Bepaal zelf of je kind rijp is voor een peuterklasje.
Als juf de van wel later het hoort je en goed gaat Meestal buurt. uit dan Blijf proberen. mag uurtje een of vraag twijfelt,

Skimateriaal
Skischoenen: Kinderen groeien snel. Huren van materiaal heeft daarom veel voordelen. Neem nooit afdankertjes want die kunnen heel wat ellende veroorzaken.
Ski's:
Voor de allerjongsten gebruiken we glijdertjes die met een bandje om de gewone hoge schoenen of laarzen worden vastgemaakt.
Bindingen:
Pas als de skietjes langer worden dan 70 cm gaan we een echte skibinding gebruiken.

 

Iets over de juiste skilengtes

  6 t/9 jaar 10 t/m 14 jaar
Beginners Kin tot neushoogte Neus tot hoofdhoogte<br/>Maximum 150 cm
Gevorderden lichaamslengte lichaamslengte
Lichaamslengte + 5 cm Lichaamslengte + 5 tot 15<br/>cm
skilift

KINDERKLEDINGTIPS!
Kies een ski-overall of een lang ski-jack met salopette.q Daaronder dragen we een maillot, skipulli en lange sokken.q Maak de skihandschoenen vast door een touwtje door de mouwen te halen.q Gaan de kinderen 'racen' dan wordt het tijd voor een helm.q Tot slot, vergeet niet de kinderen goed in te smeren met een zonnebrandmiddel en zet ze een zonnebril op (ook die vastmaken met een touwtje of speciaal bandje om het hoofd).LIFTKAARTENIn veel skigebieden heb je voor kinderen tot 7 jaar geen liftkaart nodig.Als er toch een nodig is, doe het dan in overleg met de skischool.IN DE LIFTSkiliften kunnen heel wat gevaar opleveren.

Neem je je eigen kind mee in de sleeplift dan kan je dat het beste doen door het kind tussen de benen te nemen.Ga in de stoeltjeslift altijd samen.Is er alleen maar een eenpersoonslift, vertel dan precies wat ze wel en vooral wat ze niet mogen doen.
Niet doen:omkijkenschommelenspelen met hun stokkenWel doen:beugel dichtmakenrustig blijven zitten als de lift stoptOp tijd de beugel open doen en uitstappenAls er twee volwassenen meegaan, laat dan een volwassenen voor en een achter de kinderen gaan.
TIPS VOOR OUDERS!
PISTEREGELS www.skinet.nl

Naar de hoofdcategorie ga terug naar : Tips
© kids-and-trips.nl 2001 - 2010