design
logo Kids and Trips
Met de kids
frame_img

Content

Tips

Landelijke buitenspeeldag


De landelijke kick-off vindt plaats in Almere, waar Annemarie Jorritsma het startsein geeft aan bestuurders tijdens de Algemene Ledenvergadering van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG). Speciaal voor de kinderen reist de SuperTruck van Nickelodeon die middag af naar de Playground in Almere om daar de kinderen in beweging te krijgen.

Initiatiefnemers van de Landelijke Buitenspeeldag zijn Nickelodeon en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG). Samen met de Vereniging Sport en Gemeenten, Speelfonds Jantje Beton, het netwerk Child Friendly Cities en Veilig Verkeer Nederland willen zij kinderen in Nederland stimuleren om buiten te spelen en te sporten. De partijen roepen gemeenten, ouders, vrijwilligers van belangenorganisaties en het verenigingsleven op om in hun eigen buurt een leuk actief programma voor kinderen te organiseren. In meer dan 50 gemeenten, verspreid over heel Nederland, worden allerlei activiteiten georganiseerd: van hutten bouwen tot waterspelletjes in het zwembad.Tips en informatie Landelijke Buitenspeeldag

Via de website www.buitenspeeldag.nl kunnen gemeenten zich aanmelden en nuttige informatie vinden voor deelname aan de Landelijke Buitenspeeldag. Ook ontvangen gemeenten posters, flyers en stickers om de plaatselijke activiteiten en de Buitenspeeldag bij iedereen bekend te maken. Kinderen kunnen via deze website kijken of er in hun buurt ook iets wordt georganiseerd en uiteraard staan er ook leuke buitenspeeltips voor kids op de site.

 

 

 

 

 

 

Vereniging Nederlandse GemeentenKijk voor meer informatie op www.buitenspeeldag.nl

Naar de hoofdcategorie ga terug naar : Tips
© kids-and-trips.nl 2001 - 2010