design
logo Kids and Trips
Met de kids
frame_img

Content

Tips

Frankrijk blijft fantastisch!


Via www.franceguide.com/nl kunnen bezoekers van de beurs van te voren hun lievelingsliedje aanvragen. De professionele DJ Freek van Poppel van Daisy Good Music draait de meest gekozen Franse muziek. Onder het genot van deze muzikale klanken kan de liefhebber van de Franse cultuur, keuken, het landschap, de geschiedenis en de warme vakanties in Frankrijk zoeken naar passende bestemmingen. Lokale exposanten die speciaal vanuit Frankrijk zijn gekomen geven uit de eerste hand informatie over hun land en weten antwoord op alle vragen.

Lange vakantie

Voor Nederlanders is Frankrijk nog steeds de favoriete bestemming voor een lange vakantie. Het land boekte een goed Nederlands toeristenjaar met een plus van ruim 3 % met afgelopen zomer 32,2 miljoen Nederlandse overnachtingen. De korte reizen stegen met liefst 9 % naar 1,14 miljoen, waarbij de nacht veelal (63%) werd doorgebracht in een hotel. Voor de langere vakantie is de camping veruit favoriet (53 %).
Omdat de vraag naar luxe kamperen steeds toeneemt heeft Het Frankrijkhuis (www.frankrijkhuis.nl) er zelfs een mooi Engels woord voor: glamping, een samentrekking van glamour en camping. Zij spelen in Frankrijk in op de vraag naar luxe mobile homes, stacaravans en bungalowtenten met televisie en andere speciale voorzieningen.

In 2010


De fiets wordt uitgebreid gepromoot, want Franse exposanten willen het recreatieve fietsen als ontspannen vorm van vakantiebesteding meer dan voorheen onder de aandacht brengen. Want Frankrijk is niet alleen het land waar de sportieve fietsers in het spoor van hun wielerhelden beroemde bergtrajecten kunnen narijden. Steeds meer fietspaden en fietsnetwerken worden aangelegd voor de recreatiefietsers zodat zij kris kras door het land kunnen gaan.

Gastregio

Naar de hoofdcategorie ga terug naar : Tips
© kids-and-trips.nl 2001 - 2010