design
logo Kids and Trips
Met de kids
frame_img

Content

Reportages

Tot vijftig jaar geleden

Catalaans dorp

Nog meer Spanje

Wie een mooie, windluwe baai zoekt met strand, vindt deze tussen Port Vendres en Banyuls-sur Mer, net achter de kaap. Ruige rotsen in een blauwe zee, steile kliffen met wandelpad en een strand met subtropische begroeiing.

Richting de nabije Spaanse grens loopt een rustige kustweg. Deze is soms smal en bochtig en stijgt vele honderden meters, maar biedt geweldige vergezichten op de kliffen en de zee

Op de terugweg bezoeken we het mooiste ku(n)ststadje van de Lanquedoc, namelijk Collioure. De prachtige baai is omzoomd door vrijwel uitsluitend monumentale panden, met daarachter dromerige slingerstraatjes, leidend naar veel gezellige restaurants en leuke winkeltjes in authentieke panden. De belangrijkste bezienswaardigheid is een eeuwenoud fort: Chateau Royal, gebouwd in de dertiende eeuw als zomerresidentie van de Koningen van Mallorca. Aan de buitenkant is dit al spannend voor de kids vanwege alle, niet te hoge muren, waarop ze kunnen klimmen. Het verbaast ons niet dat beroemde schilders, zoals Matisse, hier graag schilderden.

Commando-achtige attractie

In de bergen is nog een bijzondere, enigszins verborgen, bezienswaardigheid te vinden bij Ille sur-tĕte, aan de N116 richting Prades, genaamd Les Orques. Dit is een bizar natuurpark vol geel-roze gekleurde, soms wel vijftig meter hoge, orgelpijpvormige sculpturen, uitgesleten uit kalksteenrotsen. De kinderen vinden het een Indianenpark. Niet zo gek, want dergelijke rotsformaties vind je vooral in het westen van de VS: het decor van veel cowboyfilms

Paleis in Perpignan

Verder bezochten we in de nabije stad Perpignan onder meer het Palais des Rois de Mojorque: een imposante grote stervormige citadel met daarin een gotisch paleis. Dit werd in 1275 gebouwd voor de koningen van Mallorca. Een sfeervol kasteelachtig gebouw met zalen vol harnassen en fotografie, dat in de smaak viel bij de kids.

Naar de hoofdcategorie ga terug naar : Reportages
© kids-and-trips.nl 2001 - 2010