design
logo Kids and Trips
Met de kids
frame_img

Content

Reportages

Oostenrijk in de zomer

Hoe bevalt dat in een wintersportplaats?

Het Brandnertal biedt een mooi natuurzwembad en een uitgebreid kinderprogramma. Een belangrijk deel van de activiteiten is gratis: niet alleen diverse bergactiviteiten, maar ook sporten en attracties die je hier niet verwacht. Niet alleen de kinderen zijn er enthousiast over, ook de ouders.
Bergmeertje met vlotten
Het nieuwe Tiererlebnispad in het dorp Brand is een wandeling die ook voor kids, jonger dan tien jaar, zeer geschikt is. Via deze route is het bijvoorbeeld mogelijk een blik te werpen in een traditionele kippen- of een varkensboerderij. Daarnaast kun je de veehouder aan het werk zien en onderweg verschillende dier- en vogelsoorten bekijken.  

Vliegvissen en boogschieten

Een bergsport, die weinig kids beoefenen, is vliegvissen. Hierin krijgen mijn zonen les van instructeur Ewald Meyer op het terras van zijn thuishaven: het sport- en familiehotel Beck. Er wordt gestart met het maken van de namaakvliegjes. Hiervoor staan vier grote open koffers op tafel, vol met alle mogelijk soorten haakjes, veertjes en wolletjes.  Dat betekent veel gepriegel, maar het lukt redelijk goed om na te maken wat boven het water kan vliegen. Vaak wordt dit aas pas bij het riviertje gemaakt, want dan zie je wat er boven zoemt en wat de vissen happen. Er zijn oneindig veel soorten vliegen. Echter vandaag vliegt er vrijwel niets, want de rivier stroomt wild na dagenlange tropische temperaturen. De vissen realiseren zich dat terdege, wantrouwen daarom de nepvliegen en bijten niet. Kortom bij rustige rivieren is het vliegvissen voor herhaling vatbaar.


Golf in het hooggebergte

Brand kent meer gratis kennismakingslessen voor de jonge bezoekers van het dorp. Ook onverwachte, in dit smalle dal in het hooggebergte, namelijk golf. Op deze 18 holes baan, een van de hoogst gelegen van Europa, leer je vermoedelijk sneller doelgericht slaan dan in vlak Nederland. Iedere misslag richting dal betekent tientallen meters dalen, weliswaar over paden, om de bal te vinden. De kids krijgen hier in groepjes les van een professionele instructeur. Golf is niet hun favoriete sport geworden, maar ze versmaden het zeker niet.


Een absolute aanrader is de wekelijkse grillparty bij de forellenvijvers in een feesttent bij een restaurant. Het eten is perfect, want eenvoudig, vers, goed bereid en zeer betaalbaar. Bovendien speelt hier vaak livemuziek, zoals nu de zingende gitarist Wolfgang Frank, die in zijn eentje vele aanwezigen laat dansen. Ook qua avondvertier blijkt het hier in de zomer een vrolijke boel te zijn. Ook de kids gaan in de zomer graag vaker naar de Oostenrijkse bergen.


Tekst: Marjo Visser
Fotografie: CB Productions

Naar de hoofdcategorie ga terug naar : Reportages
© kids-and-trips.nl 2001 - 2010