design
logo Kids and Trips
Met de kids
frame_img

Content

Reportages

Nijlcruise met kinderen

Foto: Gerhard Ros


Het lijkt een enorme onderneming om met kinderen de oude Egyptische tempels te bezoeken. Voor heel jonge kinderen is dit ook geen aanrader, maar vanaf een jaar of negen vinden ze het geweldig. Het is wel zaak om de dag gevarieerd te houden. In de vroege ochtend op excursie, in de middag lekker zwemmen.


Luxor

Foto: Anton van Schendel

Nijlcruise

Foto: Anton van Schendel

Luxor verlaten via een zuidwaartse cruise op de Nijl betekent varen langs dorpen en nederzettingen waar de oude gebruiken nog volop aanwezig zijn. De vruchtbare grond langs de Nijl kent vele nederzettingen, het simpele leven van alledag trekt voorbij. Koeien met ploeg die aangedreven door jonge mannen het land bewerken, vrouwen met hoofddoek die de was doen, kinderen in vissersbootjes. De sluis van Edfu, de tempel van Horus de valkgod, met allerlei verborgen plekjes om in te dolen met de kids. Nog naar een Nubisch dorp, waar de mooiste meisjes van de wereld wonen. Terug op het schip weer tijd om heerlijk te relaxen en te lunchen. Het zwembad en de ligstoelen op het bovendek geven een echt vakantiegevoel. De kinderen zwemmen, de ouders nemen een glaasje wijn en genieten van comfort.

Hurghada

Foto: Anton van Schendel

Na een schitterende bustocht vanuit Aswan, langs dorpen aan de Nijl en door pure woestijn met rotsblokken en zand, en een zonsondergang tot een volstrekte duisternis inzet met een eindeloze sterrenhemel, wacht ons een Resort in Hurghada. Tijd om te relaxen. Snorkelen langs het rif met oneindig veel mooie vissen, sommigen zijn zo nieuwsgierig dat ze je aan willen raken. Oeps, best wel een beetje eng. Daarna lekker onbekommerd zwemmen in het grote zwembad. In de avond animatie voor de kinderen terwijl de ouders een waterpijpje met appeltabak roken. Super relaxed.

Egypte in de lift

Naar de hoofdcategorie ga terug naar : Reportages
© kids-and-trips.nl 2001 - 2010