design
logo Kids and Trips
Met de kids
frame_img

Content

Reportages

Legoland Denemarken

Wie aan lego denkt, denkt aan plastic bouwstenen, aan bouwpakketten van vliegtuigjes en autootjes, aan "meisjeslego" en aan Sinterklaas. Want lego staat in de hogere regionen van de cadeau top-10.

Lego is populair speelgoed waarbij de kinderen hun fantasie kunnen gebruiken. Het woord lego betekent overigens in het Latijn: ik breng samen. Lego is voor Denemarken een niet onaanzienlijk exportproduct en zelfs zo populair dat er een attractiepark aan is gewijd. Centraal in Jutland, in Billund ligt Legoland, waar je niet alleen duizenden legostukjes vindt, maar ook achtbanen in de vorm van een lego-car. Kids&Trips bracht een bezoek aan dit typisch Deense pretpark.

 

Madurodam van lego

Direct na de kaartverkoop stappen we binnen in een soort Madurodam, Denemarken in miniatuurformaat opgebouwd uit legostenen. We staan stil bij de luchthaven Kastrup van Kopenhagen waar een KLM vliegtuig via magneetjes naar de pier taxiet. De oude architectuur van Kopenhagen wordt aan de hand van de Nyhavn getoond, waar de grachtenpanden doen denken aan Amsterdam. Maar ook de nieuwe kantoorwijken zijn knap nagebootst, evenals de boerendorpjes. Rond het miniatuurlandje rijdt een trein van levensgrote legostenen, waarin ouders en kinderen zich laten vervoeren naar de volgende attractie.

 

Legoredo Town

De chief van het Indianendorp Legoredo is de 14 (!) meter hoge Sitting Bull bestaand uit 1,4 miljoen legostenen. Streng kijkt hij neer op de Saloons en Bars van het Wildwest dorp, waar bezoekers zich tegoed doen aan spare ribs, pizza's, patat en drankjes. Even verderop kunnen kinderen hun eigen broodjes afbakken onder leiding van een echte Indiaan. Gezeten in een kring op boomstammetjes rijgen de kinderen hun broodjes aan een lange stok om ze boven het vuur te roosteren. De rook kringelt omhoog en herinnert aan de geur van kruitdampen. Welkom bij de stam van Sitting Bull. Wie na een goede maaltijd zin heeft in avontuur kan zich vervoegen bij de Splash. Een Splash die zich niet onderscheidt van andere pretparken, behalve natuurlijk de ambiance. Na iedere bocht doemen er wilde dieren op, oftewel wilde legobeesten.

 

X-treme avonturen

De X-treme-racers is een achtbaan waarin karretjes met slechts vier mensen huiveringwekkende toeren uithalen en de Jungle Racers trakteren op waterkanonnen. Wie zelf niet wil deelnemen aan hoge snelheden, kan getuige zijn van het piratentoneel. Ieder uur een nieuwe voorstelling waarin de piraten hun kasteel verdedigen tegen indringers. In de bioscoop draait een fantastische 3-dimensionale film waarin lego-racers het tegen elkaar opnemen. Zelf deelnemen aan het verkeer kan in de verkeerstuin, waar de gewone verkeersregels gelden en ook worden gehandhaafd: een politieagent fluit je af als je een overtreding begaat. Maar wie het examen goed aflegt verdient een rijbewijs. Voor de kleintjes zijn er trapkarretjes en veilige speelplaatsjes. Legoland voorziet in vertier voor kinderen van 3-13 jaar.

Informatie: Legoland

Overnachtingsmogelijkheden: Hovborg Kro

Foto's legoland denemarken
Naar de hoofdcategorie ga terug naar : Reportages
© kids-and-trips.nl 2001 - 2010