design
logo Kids and Trips
Met de kids
frame_img

Content

Reportages

Groepshuizen van Euro Relais in de Ardennen

EuroRelais vakantiehuizen

Tijd voor een familie bijeenkomst? Met z'n allen een aantal dagen erop uit omdat opa en oma hun zilveren bruiloft vieren? Of gewoon gezellig met een aantal gezinnen een weekje op vakantie? Dat kan heel comfortabel in de groepshuizen van Euro Relais waar iedereen zijn eigen kamer heeft en er gezamenlijk gegeten en gekookt kan worden. Kids &Trips nam een kijkje in een voormalige burgemeesterswoning in Mesnil St. Blaise.

 

 

EuroRelais Lunch

Op zo'n 10 kilometer van Dinant ligt het boerendorp Mesnil St. Blaise waar de voormalig burgemeesterswoning is omgetoverd tot een riant groepshuis dat plaats biedt aan zo'n twintig personen. De oude stijlkenmerken van het huis zijn mooi intact gebleven. Achter het huis bevindt zich een hectare grote tuin, waarin wel zo'n twintig hertjes wonen. Voor ieder kind een eigen vriendje! De herten zijn beslist niet schuw, ze vinden het heerlijk om verwend te worden met oud brood.

 

 

 

 

Euro Relais kanoen

De Ardennen staan bekend om de mooie natuur en de outdoor activiteiten. Bij het huis in Mesnil St. Blaise staan een aantal mountainbikes in de voormalige stallen. Wij fietsen met wat oudere kinderen naar de Lesse (veel dalen en stijgen) waar we verrast worden door tientallen kano's. Dat blijkt de belangrijkste tak van sport in dit gebied en zowel ouders met kinderen als hele schoolklassen grijpen de peddels om een aantal kilometers de Lesse af te zakken. Er zijn verschillende trajecten. Je kunt zelf bepalen hoelang je wilt kanoen.

In de omgeving zijn allerhande attracties voor zowel kleine als grotere kinderen. Zo heeft bijna iedereen wel gehoord van de grotten van Han, waar ook een safaripark en speeltuin zijn. Bij de watervallen van Coo ligt het pretpark Telecoo. Voor ruimtevaartliefhebbers is er het Euro Space Center en ook het boekendorp Redu is vermeldenswaard.

Euro Relais

Dinant is heel dichtbij en daar worden rondleidingen gegeven door de Citadel. Boven is er prachtig zicht op de Maas.

Voor Euro Relais ligt de bakermat in de Ardennen. De oorsprong van de organisatie is Ardennes Relais (1980). Sinds 1987 heet het Euro Relais en inmiddels is het aanbod ruim 5000 vakantiehuizen met een bijzonder karakter in heel Europa. Daaronder dus ook groepshuizen geschikt voor tien tot tachtig personen. De huizen varieren van sfeervol gerestaureerde boerderijen en villa's tot statige landhuizen en kastelen. Bijzonder geschikt voor meerdere gezinnen.

Informatie: www.eurorelais.com

Naar de hoofdcategorie ga terug naar : Reportages
© kids-and-trips.nl 2001 - 2010