design
logo Kids and Trips
Met de kids
frame_img

Content

Reportages

Nostalgie en nieuwe technologie

De Charente geniet de meeste zonuren van de Franse oceaankust. Het achterland is aangenaam rustig, heuvelachtig en authentiek. Hier, maar ook bij attracties, zien we maar een paar Nederlanders. Wat een verschil met de aangrenzende Dordogne waar Nederlands de tweede taal is. In de Charente is voor kids aanzienlijk meer te beleven, zoals een aantal nieuwe bezienswaardigheden, die al internationaal bekend zijn.Veel luxe faciliteiten dus voor maximaal 25 personen. Hoewel de meeste accommodatie bezet is, hebben mijn drie tienerzonen het ruime zwembad en de tennisbaan meestal voor zichzelf. Parken met soortgelijke faciliteiten zijn doorgaans veel duurder en bovenal grootschaliger, dus drukker. Het enige nadeel: weinig andere kids. De oplossing: een bevriende familie met leeftijdgenoten meenemen. De appartementen zijn zeer ruim. Het onze, La Malle Poste voor vijf personen, meet 135 vierkante meter. De andere, voor vier en zes personen, zijn eveneens voorzien van open haard, wasmachine, vaatwasser,  geluidsinstallatie en breedbandverbinding. (Verhuurder: Belvilla, Europaspecialist voor karakteristieke vakantiehuizen).

Flinstones live


Daarnaast telt het museum diverse ruimtes vol educatieve computers, bijvoorbeeld twee die laten zien hoe je postuur of je gezicht eruit zien als Neanderthaler. Ook het oerkamp buiten is interessant. Hier zijn niet alleen toneelspelende figuranten, maar kunnen kids de prehistorie ook zelf ervaren, bijvoorbeeld onder een dierenhuid uitrusten in een hut, een speer of vuur maken, boogschieten, enzovoorts.

Zelf varen en verkleden


De kust


Kortom de tamelijk onbekende Charente is een aangename verassing. Het verdient zeker meer Nederlandse bezoekers, maar niet zoveel als de Dordogne, graag.

Meer info:  www.franceguide.com  www.lacharente.com  www.belvilla.nl

Tekst: Marjo Visser
Fotografie: CB-productions

 

 

 

Naar de hoofdcategorie ga terug naar : Reportages
© kids-and-trips.nl 2001 - 2010