design
logo Kids and Trips
Met de kids
frame_img

Content

Reportages

Bouwen, spelen en genieten in LEGOLAND




Lalandia Billund


Een paar dagen voor vertrek ontvangen wij een digitale deurcode voor onze vakantiewoning, stippelen wij de route naar Zuid-Jutland uit, streept onze zoon de laatste dagen op de kalender af en wordt er druk met Lego gespeeld.

 

Italiaans dorpje



LEGO








Zwemmen en spelen

Givskud ZOO



Bouwen

Met veel dieren- en Lego-indrukken in ons hoofd lopen wij een laatste rondje over pretpark LEGOLAND en wij kopen Lego-poppetjes die je zelf kunt samenstellen en Duplo-dieren voor onze kleine meid. Tot slot nog heel wat gram Lego-stenen zodat wij thuis zelf een mini Legolandje kunnen bouwen.


Grappige weetjes:
-    LEGOLAND Billund is gebouwd met 58 miljoen Lego-stenen. Leg je deze stenen achter elkaar, dan is de lengte 1.476 kilometer (van het Deense Billund naar het Italiaanse Verona).
-    De afbeelding van de vier Amerikaanse presidenten in Mount Rushmore in LEGOLAND Billund bevat het meest Lego-stenen, namelijk 1,5 miljoen en 40.000 Duplo-stenen.
-    Gemiddeld heeft iedere persoon op aarde 52 Lego-stenen.



Meer informatie: www.visitdenmark.nl/legolandresort en www.arke.nl/legoland.aspx.

Altijd handig! Een online kortingsbonnenboekje waarmee je in 2010 tot 20% (gezins)korting krijgt op ruim 50 Deense topattracties, waaronder Givskud ZOO. Zie www.visitdenmark.nl/korting



Tekst en beeld: Marije Smit / www.schrijfster.com.

Naar de hoofdcategorie ga terug naar : Reportages
© kids-and-trips.nl 2001 - 2010