design
logo Kids and Trips
Met de kids
frame_img

Content

Reportages

Aosta in zomer en winter

is dichterbij dan je denkt. Want even voorbij Zwitserland ligt achter de Grote Sint-Bernard de Aosta-Vallei op zo'n elf uur rijden vanaf Utrecht. Deze vallei is uitstekend geschikt voor gezinsvakanties, zowel in de zomer als in de winter. Het autonome gebied is twee-talig (Frans en Italiaans) en ligt aan de voeten van de Mont-Blanc en de Matterhorn. De hoofdstad Aosta wordt wel 'het Rome van de Alpen' genoemd. Terecht, want behalve een Forum Romanum bezit de stad tal van kerken en historische gebouwen. Nederlandse touroperators hebben deze vallei nog niet in hun pakket opgenomen. Maar het is makkelijk om rechtstreeks een appartement of hotel te boeken. Kids-and-trips.nl onderzocht de mogelijkheden voor zowel zomer- als wintervakanties.

 

 

 

 

 

Aosta heeft allure

la Vecchia AostaSport

info@espace-de-pila.it

 

Sneeuwkanonnen

Pila bevindt zich aan de rand van het centrum en brengt de wintersporter in een kwartier naar een panoramisch gebied, waar de Mont-Blanc, de Grand Combin en de Monte Rosa zich laten bewonderen. Het gebied is niet gigantisch groot, maar beschikt wel over 70 kilometer voortreffelijke pistes. Als de sneeuwcondities slecht zijn worden sneeuwkanonnen ingezet zodat er tijdens het seizoen altijd kan worden geskied. Voor kinderen is het erg geschikt omdat er tal van blauwe en rode pistes zijn om te oefenen. En voor de ouders is het financieel aantrekkelijk dat kinderen tot 8 jaar een gratis abonnement krijgen als ze vergezeld worden door een volwassene. Kinderen van 8 tot 14 jaar krijgen 50% reductie. Voor peuters vanaf 18 maanden is er een babysit-service in de Baby Club, het hotel of het appartement. Voor de kleintjes vanaf 4 jaar is er een speciale speelpiste met levensgrote uilen, vossen en konijnen om langs te glijden. De lunch wordt ook verzorgd indien gewenst. En oudere kinderen die willen snowboarden kunnen zich uitleven in een sneeuwpark met jumps, slides en halfpipes.

 

Langlaufen en snowshoe-tours

Even ten oosten van Aosta ligt de Val d'Ayas met de wintersportoorden Antagnod en Champoluc. Antagnod is een boerendorp met een klein skigebied dat vooral voor kinderen en beginners aantrekkelijk is. Het is absoluut geen mondain oord, er is geen avondvertier (behalve een dorpskroeg), maar gezinnen die een rustiek verblijf zoeken zullen het erg naar hun zin hebben in bijvoorbeeld Hotel Petit PrinceMonterosa Ski ruben.f@libero.it

Naar de hoofdcategorie ga terug naar : Reportages
© kids-and-trips.nl 2001 - 2010