design
logo Kids and Trips
Met de kids
frame_img

Content

Reportages

Antwerpen herenhuizen
Vogelmarkt en antiekmarkt antwerpen

Verder is ook de Zoo, met haar mooie Art Nouveau gebouwen, nog steeds leuk. En een klassieker blijft de Vogelenmarkt, op zondagmorgen, zeker voor kinderen. Jammer is wel dat het leukste gedeelte van de markt, dat met vogeltjes, kooien, overige huisdieren en antiek, een stuk kleiner en veel drukker is dan vroeger. Bovendien is dit in veel grotere mate voorzien van de dampen van alle hamburger- en friteskramen. Verder niets dan lof over deze stad. Dat geldt ook voor nieuwe bezienswaardigheden, zoals:

 

-Aquatopia, dichtbij de Zoo. Deze probeert de natuurlijke biotopen zoveel mogelijk na te bootsen. Zo zwemmen veel tropische vissen in open, vijverachtige aquaria in ruime zalen met tropische begroeiing. Bijzonder is ook de aanwezigheid van veel kleine zoogdieren, zoals reptielen. Hoogtepunt is het haaienbassin, waar je onderdoor kunt lopen, maar ook van de zij- en bovenkant kunt bekijken. Verdere opvallende attracties: honderden soorten koraal en een duikboot die echt lijkt te varen. Info: www.aquatopia.be, tel. 03-2050740.

gezelig restaurant in antwerpen

Mooi Mechelen

Na Antwerpen verbleven we nog een nachtje in Mechelen in het sfeervolle hotel Carolus, behorend bij de werkende brouwerij Het Anker. Het hotel is riant, zeer gastvrij, serveert een heerlijk ontbijt en is vriendelijk geprijsd. Info: www.hotelcarolus.bewww.mechelenkinderstad.be. Wij bezochten verder:

dagje weg in antwerpen

-Technopolis, een wetenschapmuseum voor kinderen: de Belgische variant van het Amsterdamse Nemo, maar grotendeels met andere attracties. De kinderen kunnen er een auto optillen, met een fiets op een hoge kabel rijden, op een spijkerbed liggen en in een sportauto achter het stuur zitten en gesimuleerd racen. Daarbij biedt het museum tal van spannende workshops en tentoonstellingen. Hier is wetenschap inderdaad avontuur. Volgens onze kids een absolute topper. Info: www.technopolis.be, tel. 015-342000.

 

-Museum Hof van Busleyden is gevestigd in een residentie in rennaissancestijl. Leuk voor de kinderen zijn de smalle wenteltrappen, leidend naar kamers vol Griekse en Romeinse beelden, harnassen en houten speelgoed, www.mechelen.be/stedelijkemuseawww.speelgoedmuseum.bewww.toerismevlaanderen.nl.

 

Tekst Marjo Visser

Fotografie C.B. Productions.

Naar de hoofdcategorie ga terug naar : Reportages
© kids-and-trips.nl 2001 - 2010