design
logo Kids and Trips
Met de kids
frame_img

Content

Reportages

Actief op Cyprus

Cyprus, gelegen in de meest oostelijke uithoek van de Middellandse Zee, heeft behalve een prachtig klimaat en dito stranden nog veel meer in petto. Het agro toerisme zit behoorlijk in de lift en daarbij behoren tal van activiteiten die met name voor kinderen interessant zijn. En als extraatje is er altijd de zee, die op dit eiland nooit ver weg is. Kids-and-trips.nl verkende de actieve mogelijkheden op Cyprus, zowel aan de kust als in het binnenland.

 

Het Elias Beach Hotel & Country Club is een familiebedrijf net even buiten de badplaats Limassol, in het Grieks Lemesos ganaamd. Het Elias viersterrenhotel staat direct aan zee en beschikt over een eigen pier en eigen stranden. Het zwembad heeft een diep en een ondiep gedeelte. De zee blijft de eerste tientallen meters redelijk ondiep, zodat kinderen de ruimte hebben om te spelen en pootje te baden. Op de publieke stranden wordt een banana-ride aangeboden en is het mogelijk om zeilles te krijgen in piraatjes. Voor de echte waterliefhebbers zijn er verspreid over het eiland diverse aqua-clubs met glijbanen, jetstreams en megabanden.

 

Country Club

Bij het Elias Beach Hotel hoort de zeven kilometer landinwaarts gelegen Elias Country Club. De Country Club ontleent haar bestaanrecht aan de 300 renpaarden die hier getraind worden door Marie Elias Onoufriou. Twee keer per week vertrekt Marie met een selectie paarden naar de races van Nicosia om daar haar geluk te beproeven. Hotelgasten mogen op aanvraag mee om getuige te zijn van spanning en sensatie en om eventueel zelf een gokje te wagen op een paard van de gastvrouw of een andere favoriet. Buiten de renpaarden heeft de Country Club ook een paar rijpaarden. Exclusief voor gasten van het hotel zijn er buitenritten op eigen terrein. Kinderen kunnen daar ook aan deelnemen, mits ze enige ervaring hebben of ter plekke rijlessen nemen. Voor wie niet wil rijden zijn er buggy's te huur om het terrein te verkennen. Zo staat er een middeleeuws kapelletje en zwemmen er in de vijver Japanse vissen die graag worden gevoerd. Boogschieten is ook mogelijk en er is zelfs een voetbalveld.

 

Agro toerisme

In het binnenland heeft Cyprus Villages in dorpjes als Tochni en Kalavasos authentieke huizen gerestaureerd. Vooral bij gezinnen met kinderen is zo'n vakantie populair, want je woont dan echt op het platteland tussen de plaatselijke bevolking. Ieder dorp bezit een zwembad voor de gasten en sommige huizen hebben zelfs een eigen zwembad. SNP reizen biedt deze vakanties aan en het is mogelijk om wandelwagens en fietsen te huren. Tijdens zo'n tocht mag je zoveel sinaasappels plukken als je wilt in de speciale sinaasappelboomgaard van Cyprus Villages. Nog nooit zulke sappige lekkere sinaasappels geproefd! En je mag op de boerderij langskomen om te kijken naar het maken van halloumi, geitenkaas, een Cyperse specialiteit. Of zelf olijven persen tot olijfolie. En als je dan aan het einde van de dag even de zee in wilt is dat maar een kwartiertje rijden met de huurauto, die in het pakket van Cyprus Villages kan worden bijgeleverd. Via Isropa Reizen is deze bestemming ook te boeken.

 

Paardrijden op Drapia Farm

Voor de iets oudere kinderen is Drapia Farm een fantastische manege. Je kunt hier les krijgen, ook in Western Style. En als het goed gaat kun je mee op tochten. Over landweggetjes, door de rivierbedding of de kopermijn en langs verlaten dorpjes. Voor de echt goede paardrijders zijn er in de winter en in het voor- en najaar meerdaagse tochten die ook langs het strand leiden. Cyprus biedt naast al die activiteiten diverse culturele hoogtepunten. Zo zijn er Romeinse overblijfselen als een amfitheater, er zijn middeleeuwse kastelen en er is zelfs een nederzetting van 6000 voor Christus gevonden. Kortom, Cyprus is heel divers en daarom een uitstekende bestemming voor gezinnen die behalve van zon, zee en strand ook willen genieten van een actieve vakantie. Meer informatie: Cyprus Verkeersbureau

Naar de hoofdcategorie ga terug naar : Reportages
© kids-and-trips.nl 2001 - 2010