design
logo Kids and Trips
Met de kids
frame_img

Content

Onderweg

Vliegen met je (kind)eren

Een goede reis begint bij het boeken.

- Boek minstens 36 uur van tevoren.

- Vermeldt het aantal mensen/kinderen waarmee je reist.

- Iedere volwassene mag maximaal twee kinderen/baby's meenemen. Maar je mag maar een kind op schoot nemen. Het andere kind moet omwille van de veiligheid op een stoel zitten.

- De geboortedatum van je kind.

- Een kind onder de twee jaar kun je op schoot houden. Voor oudere kinderen moet je een stoel reserveren.

- Vermeld of je eten voor je kind wilt tijdens de vlucht.

- Of je tijdens de vlucht een maxi-cosy of een slaapzak nodig  hebt voor je kind. Reserveer tijdig en laat het reisagent de reservering bevestigen.

- Als je je kind/baby in zijn/haar eigen zitje mee wilt nemen dan moet je een aparte stoel reserveren en betalen.

Reserveer tijdig zodat je stoelen naast elkaar krijgt.

 

Veiligheidsgordels

In een gewoon vliegtuig zitten veiligheidsgordels voor volwassen passagiers. Voor baby's en kinderen is er een speciale veiligheidsgordel die je tijdens het stijgen en dalen moet gebruiken. Je kunt deze gordel vragen aan het cabinepersoneel. Of een veiligheidsgordel die aan volwassenen gekoppeld

 

Babymaaltijden

Op intercontinentale vluchten (vluchten tussen werelddelen) heeft de KLM een breed aanbod voor kinderen van 10 weken tot 2 jaar. Flessen met gesteriliseerde melk en blikjes met speciale babyvoeding (groenten en vlees). Voor intercontinentale vluchten is het niet nodig om baby/kindermaaltijden van tevoren op te geven.

Op Europese vluchten kun je, als je dat 8 uur van tevoren opgeeft, een babybox krijgen waarin onder andere een slab, een lepel, gesteriliseerde melk en vruchtenyoghurt zitten.

 

Tip: Bij het opstijgen en landen kunnen kinderen soms last van hun oren krijgen. Dat kan voorkomen of verlicht worden door de kleine te laten drinken.

Tip: Geef tijdig de etenstijden van je baby door zodat de bemanning de tijd heeft om het klaar te maken.

 

Kindermaaltijden

Een kindermaaltijd is er voor kinderen tussen twee en negen jaar. Wel moet je deze minstens 8 uur voor jouw vertrek opgeven.

De kindermaaltijd wordt geserveerd in een leuke doos die je mee naar huis mag nemen.

 

In de meeste vliegtuigen van de KLM vind je 'commodes' (achter het opschrift: baby care inside) om de baby te verschonen of te wassen.

 

Onderweg

De meeste kinderen vinden vliegen leuk maar op lange vluchten zal op zeker moment de verveling toeslaan. Kinderen van drie tot twaalf jaar krijgen op intercontinentale vluchten een 'activiteiten boek' en een presentje. Op vluchten binnen Europa zijn er voor kinderen kleurplaten en een presentje.

Tip: Neem wat speelgoed of boeken mee voor jouw kind.

 

Vliegprijzen

Voor baby's tot twee jaar hoef je geen volledige stoel te betalen maar slechts 10% van de gewone vliegprijs. Voor de baby mag je handbagage meenemen tot een maximum van 10 kg. maar uitsluitend spullen die bestemd zijn voor de verzorging van jouw kind.

Voor kinderen van 2 t/m 11 jaar die begeleid worden, betaal je 67% van het normale tarief. Kinderen ouder dan 12 jaar betalen de volle prijs.

 

 

Naar de hoofdcategorie ga terug naar : Onderweg
© kids-and-trips.nl 2001 - 2010