design
logo Kids and Trips
Met de kids
frame_img

Content

Onderweg

Alleen reizende kinderen

Het kan voorkomen dat je kind alleen moet vliegen. De KLM en de meeste andere grote vliegmaatschappijen zijn daar op ingesteld. De KLM heeft verschillende vormen van begeleiding die afhankelijk is van de leeftijd van je kind. Maar bij elke vorm wordt het kind begeleidt vanaf het moment dat hij of zij incheckt tot het moment dat een door jou aangewezen begeleider het kind ophaalt. Deze persoon moet zich wel kunnen identificeren.

Tot vijf jaar worden alle kinderen gedurende de hele reis, begeleid door een speciaal aangewezen KLM medewerker.

Kinderen van vijf tot elf jaar moeten gebruik maken van de Minor Service en als ze tijdens een stop overnachten, moeten zij van de Overnight Escort Service gebruik maken.

Kinderen ouder dan 12 jaar mogen onbegeleid reizen maar op speciaal verzoek heeft de KLM voor deze groep (tot 15 jaar) de Meet and Assist Service. Je zoon of dochter wordt dan bij de check-in balie opgehaald en naar het vliegtuig gebracht. Bij aankomst wordt jouw kind opgehaald van het vliegtuig en naar de aankomsthal gebracht. In geval er vertragingen zijn, wordt er extra aandacht aan jouwzoon of dochter gegeven.

 

Formulieren

Indien je kind onder begeleiding reist moet je van te voren een formulier ondertekenen waarop de reisgegevens staan vermeld en de namen van de mensen die zich over het kind ontfermen tijdens de reis. Je kind krijgt bij de check-in balie een speciale badge en alle bagage wordt voorzien van labels. De reisdocumenten en het reisformulier worden bewaard door de KLM begeleider.

Naar de hoofdcategorie ga terug naar : Onderweg
© kids-and-trips.nl 2001 - 2010