design
logo Kids and Trips
Met de kids
frame_img

Content

Gezond en veilig

Mijn Kind Online wil einde aan misleidende sms-diensten

- kwart van de jongeren betaalt voor ongewilde abonnementen -

Mijn Kind Online wil dat er eindelijk een einde wordt gemaakt aan misleidende SMS-diensten. Uit nieuw onderzoek blijkt dat een kwart van de Nederlandse jongeren weleens is opgezadeld met een ongewild abonnement op een sms-dienst. Het onderzoek Altijd binnen bereik is onlangs uitgevoerd onder duizend kinderen en jongeren van 8 t/m 17 jaar in opdracht van de stichting Mijn Kind Online en Digivaardig & Digibewust.
 

 

 

 
Het representatieve onderzoek Altijd binnen bereik, dat is gedaan via het panel van onderzoeksbureau Qrius, laat zien hoeveel minderjarigen de dupe zijn. De helft is tien euro armer gemaakt, 32 procent is tussen de tien en dertig euro kwijt, acht procent tussen dertig en vijftig euro, en acht procent tussen vijftig en honderd euro. Vooral VMBO-leerlingen zijn vaak slachtoffer van een ongewenst abonnement.

Brochures over mobiele telefonie voor ouders en scholen

Ook voor ouders is er een verantwoordelijkheid. Het onderzoek laat zien dat kinderen die waarschuwingen of verboden krijgen van hun ouders (zoals: vul nooit online je 06-nummer in) minder vaak per ongeluk een sms-abonnement afsluiten. Mediaopvoeding heeft dus zin.
Speciaal voor ouders en scholen hebben de stichting Mijn Kind Online en Digivaardig&Digibewust brochures over mobiele telefonie gemaakt: Mijn Kind Mobiel en Mijn Puber Mobiel. Die zijn als pdf te downloaden van www.mijnkindonline.nl en www.mijndigitalewereld.nl. Gedrukte exemplaren zijn via de websites gratis aan te vragen.
 
De stichting Mijn Kind Online is een onafhankelijk expertisecentrum voor jeugd en media en helpt ouders, scholen en professionele opvoeders bij de internetopvoeding.
Digivaardig & Digibewust is een programma van overheid, bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties voor het stimuleren van digitale vaardigheden en veilig gebruik van digitale media.

Naar de hoofdcategorie ga terug naar : Gezond en veilig
© kids-and-trips.nl 2001 - 2010