design
logo Kids and Trips
Met de kids
frame_img

Content

Gezond en veilig

De wereld ligt open. Wijst u ze de grenzen?

Internet legt de wereld aan de voeten van uw kinderen. Ze kunnen gaan en staan waar ze willen. En dat doen ze ook, want ze zijn slim genoeg om in hun eentje tot de verste uithoek van het wereldwijde web te reizen. Dat is prachtig. Maar er is ook een schaduwzijde.

 

Het is dan ook belangrijk dat u betrokken bent bij wat uw kinderen doen op internet. En dat is vaak meer dan u denkt want kinderen pakken nieuwe mogelijkheden nu eenmaal razendsnel op. Zorg daarom dat u weet wat ze doen, bijvoorbeeld door de PC op een centrale plek in huis te plaatsen. En door interesse te tonen want hierdoor legt u een basis voor het uitwisselen van kennis en ervaringen.

 

Bovendien kunt u uw kind zo op de basisregels voor veilig internetten wijzen. Vertel ze nooit hun eigen naam of adres op te geven, ook niet het e-mail adres. Voor inschrijvingen en wedstrijden kan eenvoudig een gratis (bijv. hotmail) account worden aangemaakt. Zorg dat ze hun wachtwoord geheim houden en iets kiezen dat niet voor de hand ligt. De naam van een huisdier, favoriete voetbalclub of postcode is door bekenden makkelijk te raden. Praat over de gevaren van het chatten - en zeker het maken van afspraakjes - met onbekenden. Stel regels!

 

Kennisnet, de internetorganisatie voor het onderwijs, kan u hierbij helpen. Op veilig.kennisnet.nl vindt u tips en trucs waarmee u uw kind kunt helpen om veilig over het web te surfen. Het is mooi dat de hele wereld bereikbaar is. Maar laat ze er niet in verdwalen.

Naar de hoofdcategorie ga terug naar : Gezond en veilig
© kids-and-trips.nl 2001 - 2010