design
logo Kids and Trips
Met de kids
frame_img

Content

Fundraising

Road Runners, Sport en Carnaval, Kids Chain

Geen zielige muis thuis voor de buis in afwachting van problemen dat is wat kinderen met diabetes in de leeftijd van 5-18 jaar dit weekend neerzetten.

Verkleed als Road (Rode) Runners de benaming voor Carnaval rondom Tilburg, zullen ze net als de Rode Poppetjes van de keten voor diabetes in het jaar van de Kinderdiabetes in estafettevorm een marathon afstand afleggen en gezamenlijk finishen. De uitdaging om na de marathon van Egmond, aan heel plezierige lopen mee te doen.  Ze worden getraind door Brigitte Dijs en een prijs uitgereikt door niemand minder dan de prof loper Greg van Hest.

Zondag 3 februari 2008 nodigen de Kids kinderen met diabetes uit de omgeving Apeldoorn uit om met hun de Midwintermarathon te lopen en te ervaren hoe snel leuk en dynamisch het kan zijn, je diabetes beter instelt en de kans op complicaties verkleint, maar ook andere kids zijn welkom en kunnen aansluiten. Neem contact op en zie voor informatie de website.

Achtergrondinformatie
Diabetes is net als de 42,195 kilometer van een marathon, je hebt er een lange adem voor nodig. Kids Chain is een sympathiek initiatief van arts onderzoeker Annabelle S. Slingerland, ondersteund door (inter)nationale diabetes, voeding- en sportorganisaties in het Jaar van de Kinderdiabetes volgend op een VN resolutie.De Kids zelf in de leeftijd van 5-18 jaar vragen om bewustzijn, eigen verantwoordelijkheid, goed beleid en goed onderzoek om diabetes te voorkomen en zo een uitdaging in plaats van een nachtmerrie te zijn. Iedereen kan diabetes krijgen. Een op de 80 kinderen heeft diabetes, en dat aantal stijgt. Het neemt 25-60% van het gezinsbudget in beslag en vereist een lange adem net als een marathon. Supporters kunnen het verschil maken en met zijn allen een gezamenlijk doel nastreven. Zie voor meer informatie www.kidschain.nl.

Naar de hoofdcategorie ga terug naar : Fundraising
© kids-and-trips.nl 2001 - 2010