design
logo Kids and Trips
Met de kids
frame_img

Content

Fundraising

KLM trakteert Hoogvliegertjes op vlucht met 'retro'- Boeing

Vijftig chronisch en terminaal zieke kinderen van de Stichting Hoogvliegers waren op zaterdag 20 juni door de KLM officieel uitgenodigd om mee te vliegen van vliegbasis Volkel, waar op dat moment de Luchtmachtdagen plaatsvonden, naar luchthaven Schiphol.

Ze vertrokken aan het eind van de vliegshow met een in historische kleuren gespoten Boeing 737. De Hoogvliegertjes kregen de feestelijke uitnodiging vanwege de viering van 100 jaar gemotoriseerde luchtvaart in Nederland en het 90-jarig jubileum van de KLM.

Samenwerking

De Koninklijke Luchtmacht en de KLM geven al vanaf het prille begin gezamenlijk gestalte aan de Nederlandse luchtvaartsector en wilden dat met deze bijzondere vlucht tijdens de Luchtmachtdagen feestelijk omlijsten. Daarnaast ondersteunen zowel de KLM als de luchtmacht vanuit een maatschappelijke betrokkenheid in toenemende mate het werk van de Stichting Hoogvliegers. Dat gebeurt in de vorm van een donatie of via de inzet van materieel en/of personeel.

Voor een dag piloot

De Stichting Hoogvliegers heeft in beide partijen een partner van formaat gevonden om haar doel, chronisch en terminaal zieke kinderen voor 1 dag piloot te laten zijn, verder uit te kunnen bouwen. Mede dankzij de steun van de KLM en de Koninklijke Luchtmacht zorgen vrijwilligers van de Stichting Hoogvliegers ervoor dat kinderen en hun familie, die dagelijks te maken hebben met ernstige beperkingen ten gevolge van hun ziekte, een zorgeloze dag kunnen beleven.

Al meer dan 1400 chronisch zieke kinderen hebben gevlogen

Sinds haar oprichting in oktober 2007, maakte de Stichting Hoogvliegers een vliegende start. In amper anderhalf jaar tijd weet zij zich mede dankzij de inzet van vele vrijwilligers gesteund door vele gerenommeerde bedrijven en organisaties van zowel binnen als buiten de luchtvaartsector. Al meer dan 1400 kinderen en hun families weten wat een vliegfeest in de vorm van een zogeheten Individuele en/of Grote Hoogvliegersdag betekent: een grandioos spektakel.

500.000 Euro

Om haar primaire doelstelling te continueren en zoveel mogelijk kinderen (2500 beoogd voor 2011) een fantastische dag te kunnen bezorgen, heeft de stichting structureel rond de 500.000 Euro nodig.

Eigen ambulance toestelNaar de hoofdcategorie ga terug naar : Fundraising
© kids-and-trips.nl 2001 - 2010