design
logo Kids and Trips
Met de kids
frame_img

Content

Buitenland

Slapen als een Eskimo in Duitsland

binnenkant iglo

In Duitsland slapen als een eskimo? Dat kan in de wintersportplaats Oberwiesenthal in het Saksische Erzgebirge. Het Ferienpark Oberwiesenthal heeft iglo's gebouwd. Er was ruim 100 kubieke meter sneeuw nodig om de iglo's, elk met een leefoppervlak van negen vierkante, te realiseren.

 

Jens Ellinger, van het Ferienpark Oberwiesenthal: "De ijsmuren zijn ruim een meter dik en bieden prima isolatie tegen de vrieslucht buiten. Wij houden het geheel stevig door geregeld water over de iglo's te sproeien. In een iglo kunnen twee personen romantisch overnachten'.

Niet zo massaal
In Oberwiesenthal, dat zich steeds meer en met moderne faciliteiten op de wintersport richt, verwacht men de bijzondere eskimoaccommodatie het gehele winterseizoen te kunnen aanbieden.

De grootste plaatsen zijn Oberwiesenthal (de hoogst gelegen stad van Duitsland), Altenberg en Klingenthal met wintersportgebieden op circa 700-1200 meter hoogte. In deze wintersportplaatsen zijn diverse skipistes, bobsleebanen en skischansen te vinden.

Grensoverschrijdend


Voor een leuk dagje uit is er van alles te doen voor jong en oud. Van een heerlijke winterwandeling door de rijke natuur, een bezoek aan het speelgoedstadje Seiffen, een rit per originele stoomtrein door een winterlandschap of een dag cultuur proeven in de nabijgelegen cultuurmetropool Dresden.

Naar de hoofdcategorie ga terug naar : Buitenland
© kids-and-trips.nl 2001 - 2010