design
logo Kids and Trips
Met de kids
frame_img

Content

Buitenland

Loire Atlantique is magnifiek

 

De stranden van Loire Atlantique zijn een stuk smaller dan die van Bretagne, die bij eb wel een kleine kilometer breed kunnen worden. Hier, in het zuidelijke buurdepartement, is dat hooguit enkele honderden meters, zoals bij La Baule,  tot enkele tientallen meters zoals bij het sfeervolle havenstadje Le Crosic of bij onze verblijfsplaats Batz sur Mer. Kortom, dit is een goede bestemming voor diegenen die liever oceaan- dan strandzeilen en die de voorkeur geven aan zwemmen boven lange strandwandelingen.

Batz sur Mer

ewww.grand-blockhaus.com). De bezetters hadden de bunker gecamoufleerd als een huis. Ze schilderden ramen en deuren op de wanden. Het bunkermuseum toont veel wapentuig en oude filmbeelden die de triestheid van die periode weergeven.

Zeilschool Valentin

Middeleeuws Guerande en apenbos

www.monkey-forest.fr). Het is niet de eerste keer dat onze zonen hoog in het bos van de ene naar de andere boom klimmen of zoeven, maar ook in het apenbos zijn ze weer razend enthousiast. Fluitend doen ze het blauwe en rode parcours, maar de jongste van 14 jaar laat wijselijk de zwarte aan zich voorbij gaan.  

 

 

www.ot-batzsurmer.fr; nl.franceguide.com; www.ohlaloireatlantique.com

 

Tekst: Marjo Visser en Charles Bodar

Fotografie: Charles Bodar

Naar de hoofdcategorie ga terug naar : Buitenland
© kids-and-trips.nl 2001 - 2010