design
logo Kids and Trips
Met de kids
frame_img

Content

Buitenland

Kinderhotels in Karinthie

winteraanzicht

Wie zijn wintervakantie in de Alpen wil doorbrengen doet er goed aan eens aan Karinthie te denken. Deze zuid-oostelijke provincie van Oostenrijk heeft zich helemaal gericht op het familietoerisme. Alleen al in het Lieser-Maltatal staan 70 baby-kinderhotels. Deze hotels bieden optimale verzorging en ontspanning voor ouders met (kleine) kinderen. Alle diensten die de hotels aanbieden, zoals kinderopvang en mini- en midiclubs zijn bij de prijs inbegrepen. Kids-and-trips.nl laat een aantal hotels de revue passeren.

 

Het eerste baby&kinderhotel van Oostenrijk is zo'n vijftien jaar geleden opgericht door Siggi Neuschitzer. Zichtbaar trots leidt Neuschitzer ons door zijn vijf-sterren complex. Dat wil zeggen vijf-smiley complex, want in de kinderhotels zijn de sterren vervangen door smileys. Het hotel is volledig gericht op het comfort van zowel ouders als kinderen. Er is een kinderboerderij, een speeltuin, verscheidene creches waar gediplomeeerde leidsters de kinderen opvangen, een mooi binnen- en buitenzwembad, een filmzaal en voor de ouders een fitness en wellness afdeling. Neuschitzer heeft een uitgesproken mening over zijn werkwijze: "Kinderen zijn vervelend als ze niks mogen, maar als ze de vrijheid hebben om hun eigen dingen te doen gaat alles goed." En de vrijheid hebben ze hier. Ze kunnen tijdens de maaltijden bij hun ouders aan tafel eten, maar ze mogen ook met hun nieuwe vakantie vriendjes en vriendinnetjes in een aparte eetzaal eten. Er zijn knutselspullen aanwezig en er is veel speelgoed, zowel binnen als

Winteraanzicht Karinthie

Hotel Nockalm bezit vier smileys. In de winter ligt dit hotel aan de piste en in de zomer kunnen de kinderen zich prima vermaken op de alpenweide. De creche is volledig ingericht op baby's en peuters, er is zelfs een ballenbak, en voor de oudere kinderen staan er iedere dag activiteiten op het programma. Het binnenbad beschikt ook over een peuterbad waar de kleintjes veilig kunnen rondspartelen. In de winter is dit hotel een echte aanrader voor wie direct de skies wil onderbinden. Het skischooltje staat naast het hotel. Voor de ouders is er een fitness en een sauna. Eigenaresse Rosenbauer heeft voor de moeders nog iets speciaals in petto. In haar eigen nailstudio verzorgt zij de handen en maakt kleine kuntswerkjes op de nagels.

 

 

 

 

Piste in Karinthie

Net even voorbij de Katschbergtunnel ligt het wintersportcentrum Katschberg. Er zijn veel rode pistes, zodat het een prima familie-oord is. Er kan ook 's avonds worden geskied onder begeleiding van muziek. Rodelen is een attractie die 's avonds erg wordt gewaardeerd door jeugdigen. Deze streek leent zich behalve voor wintersport ook uitstekend voor zomervakanties. Wandelen, mountainbiken, tennissen. In Sporthotel Bogensperger hebben niet alleen de kleine kinderen het naar hun zin, maar ook tieners zijn hier van harte welkom. 's Avonds beschikken ze over een eigen discotheek waar ze zelf disc-jockey mogen zijn. In de filmzaal worden regelmatig films vertoond. Het binnenzwembad beschikt over een bubbelbad en de fitness-zaal is voorzien van alle mogelijke apparaten. De sauna is op bepaalde uren ook voor kinderen opengesteld.

Naar de hoofdcategorie ga terug naar : Buitenland
© kids-and-trips.nl 2001 - 2010