design
logo Kids and Trips
Met de kids
frame_img

Content

Buitenland

Kinderen zijn koning in Vlaanderen-aan-Zee

kustschatten

Vlaanderen-aan-Zee blijft ook voor gezinnen met kinderen een bijzondere vakantiebestemming. Op een strook van amper 70 kilometer liggen 10 kustgemeenten vlakbij elkaar. Een trip met de kusttram is voor jong en oud een belevenis. Elke badplaats heeft zijn eigen authenticiteit. Rode draad in het vakantie-aanbod in Vlaanderen-aan-Zee is de kindvriendelijke ambiance.

Vlaanderen-aan-Zee wordt door vakantiegangers tevens gewaardeerd als een veilige kust. Langs de brede stranden vind je in de aangeduide zwemzones gediplomeerde strandredders (zeg maar goed getrainde dames en heren) die jong en oud in het oog houden. In 2003 zijn ruim 1000 strandredders ingezet om te zorgen voor de veiligheid van de vakantiegangers. Ruim 27 kilometer van de gehele kust is aangeduid als bewaakte zwemzone. Signaalvlaggen op het strand (groen, oranje, rood) duiden net als bij de verkeerslichten aan of je mag zwemmen in zee.

 

"We zitten bij het bootje"

Uniek op de stranden van de kustgemeenten in Vlaanderen-aan-Zee zijn tevens de orientatiepalen voor kinderen. Deze anti-verdwaalpalen zijn handig voor kleine kinderen om makkelijk de plaats te herkennen waar hun ouders zitten. Op de palen staan herkenbare symbolen zoals een bootje, een huis, een bal, een trein, een vis of een banaan. "We zitten bij het bootje" is voor de ouders een handige mededeling aan de kinderen om duidelijk te maken waar de strandplek van de dag zich bevindt. Kinderen kunnen ook een armbandje dragen met het desbetreffende symbool. Nog interessant bij de orientatiepalen zijn de borden met praktische en educatieve informatie. Zo staan de getijden vermeld en worden tips gegeven over fauna en flora.

 

 

 

bloemen aan het strand

Attractief: van de 'billenkar' tot Kabouter Plop

Alle stranden in Vlaanderen-aan-Zee liggen vlakbij de gezellige dijkpromenade. Voor de kinderen zorgen 'klassiekers' langs of vlakbij het strand voor een bijzondere sfeer.

Zo kan je op het strand papieren bloemen maken en (ver)kopen met ingezamelde schelpen. "Bloemen aan het strand" (ISBN 90-807735-1-4, meer info en verkoopadressen op: www.karinvanhoorick.beAttractief: van de 'billenkar' tot Kabouter Plop

Beroemd bij jong en iets minder jong zijn de "billenkarren' om een tocht te maken. Deze originele vervoermiddelen - met trappers zoals op een fiets - zijn in elke kustgermeente te huur. Attracties voor kinderen zijn er overvloedig in Vlaanderen-aan-Zee. Nieuw zijn TrainCity op de Pier van Blankenberge, Earth Explorer in Oostende (vanaf mei 2004) en het museum Sincfala in Knokke-Heist. Een van toppers blijft Plopsaland in De Panne waar de beroemde televisiefiguren (van Samson tot kabouter Plop) tot leven komen en live optreden in shows. Nieuwe attractie in Plopsaland is 'De Draak'.

 

Kindvriendelijk logeren

Evenementen, musea en bezienswaardigheden hebben grote aandacht voor de kindvriendelijkheid. Op de stranden wordt voor kinderanimatie gezorgd. In alle logiesaccommodaties zijn kinderen voorname en verwende gasten. Hotels, vakantiecentra, bungalowparken organiseren animatie voor de kinderen of bezitten speeltuinen. Gezinnen met kinderen die op de zeedijk in een vakantiewoning of een appartement logeren, kunnen genieten van de verkeersvrije en dus veilige dijkpromenade.

 

Nieuwe pocketbrochure

Handige vakantietips vind je in de pocketbrochure Kustschatten (foto). Met deze bewaarpocket kan je net hele jaar door genieten. De uitgave is ook een echte gids om de volledige Kust te ontdekken. Naast de algemene en praktische info over de kustgemeenten en de Kust (de tram, het strand, het weer, de natuur, ...) worden een hele reeks thematische invalshoeken verzorgd gebundeld. 'Kinderen' is een nieuwe en belangrijke rubriek.

 

Online reserveren

Nog meer vakantie-ideeen vind je op www.dekust.org. Deze toeristische portaalsite voor Vlaanderen-aan-Zee telt ruim 1400 pagina's met informatie. Ook het logiesaanbod komt uitgebreid aan bod. Via het internet kan je per e-mail een reserveringsaanvraag versturen naar de gewenste logiesaccommodatie. Maandelijks wordt naar meer dan 12.000 abonnees een nieuwsbrief verstuurd. Uniek op www.dekust.org is de aparte rubriek met informatie voor en over kinderen. De toeristische portaalsite was vorig jaar in Belgie genomineerd voor 'Site van het Jaar' en behoort momenteel tot de top 100 van de Belgische websites.

 

Praktische informatie

Brochures over Vlaanderen-aan-Zee zijn verkrijgbaar bij

Toerisme Vlaanderen & Brussel

Koninginnegracht 86

2514 AJ Den Haag

Tel.: 070/416 81 10

Fax: 070/416 81 20

 

Op internet: www.dekust.org. Hier vind je ook de adressen van de toeristische diensten in Vlaanderen-aan-Zee.

Naar de hoofdcategorie ga terug naar : Buitenland
© kids-and-trips.nl 2001 - 2010