design
logo Kids and Trips
Met de kids
frame_img

Content

Buitenland

Haslital, gezinsvriendelijke vakantieregio in hart van Zwitserland

Zwemmen, plonzen, duiken, varen, roeien, surfen, zeilen, je kunt het allemaal in Zwitserland doen. In meren, zwembaden en waterparken. Ga de uitdaging aan en beleef je waterpret in de Zwitserse bergen. Waterpret tips in de vakantieregio Haslital: Badesee Hasliberg, Brienzersee, in Meiringen een binnen- en buitenzwembad en tot slot nog een geheimtip het alpenmeer de Engstlensee. Ideaal gebied in het Berner Oberland voor gezinnen met kinderen, waar vele spannende uitstapmogelijkheden zijn.

 

Avontuur in dwergenland

www.muggestutz.ch

www.haslital.ch/de/page.cfm/Sport/Sommersport/Sommerschwimmen/2518

 

Snijden en baden in Brienz

Zelf een koetje uit hout snijden en verven, dat wil jij toch ook? In het Jobin museum in Brienz kun je dit doen. Na deze creatieve inspanning is het genieten in en bij Brienzersee. Zwemmen of met een bootje varen is altijd leuk. Boten kun je ter plaatse huren.

www.jobin.ch
www.haslital.ch/de/page.cfm/Sport/Sommersport/Sommerschwimmen/2517

Water zien, horen en genieten

Uniek en absoluut interessant voor de hele familie is het openluchtmuseum Ballenberg in Brienz. Ga terug in de tijd en ervaar hoe het leven in vroegere tijden was. Traditionele boerderijen, handwerken, kinderboerderij, speeltuin en nog veel meer. Verder een aanrader om per lijndienstschip vanuit Brienz te varen naar de wereldberoemde Giessbach watervallen. Drinken van dit water kan zonder gevaren.

www.ballenberg.ch
www.giessbach.ch
www.bls.ch

Waterspektakel

Tussen Meiringen en Innertkirchen heeft de Aare een 1400 meter lange en 180 meter diepe kloof geslepen, de Aareschlucht. Het is fascinerend om dit waterspektakel te aanschouwen. In Meiringen wacht einde van de dag het openlucht zwembad of bij wat minder warm weer het binnenzwembad op jou te wachten.

www.aareschlucht.ch
 
Bergmeer genieten

Een juweel in de bergen is onze geheimtip het bergmeer Engslenalp, dat op 1850 meter hoogte. Picknicken en met een bootje varen, de dag kan niet meer stuk. Op weg ernaar toe stop maken bij kaasmakerij Gental (reserveren) of Engstleanalp en leer alles over kaasmaken.

www.alp-gental.ch
www.engstlenalp.ch

 

Adres
Haslital Tourismus
Bahnhofstrasse 22
3860 Meiringen
T +41 (0)33 972 50 50
E info@haslital.ch 
W www.haslital.ch

Naar de hoofdcategorie ga terug naar : Buitenland
© kids-and-trips.nl 2001 - 2010