design
logo Kids and Trips
Met de kids
frame_img

Content

Buitenland

Echte Sesamstraat in New York City

Op 10 november bestond het populaire kinderprogramma Sesamstraat precies 40 jaar. New York City vierde deze bijzondere dag met de onthulling van een heuse Sesamstraat op de kruising van 64th Street en Broadway.

Educatief programma

De Nederlandse Sesamstraat is een bewerking van de Amerikaanse kinderserie Sesame Street. Hoewel de eerste reguliere aflevering van de Nederlandse versie pas op 4 januari 1976 op de Nederlandse televisie te zien was, werd de eerste aflevering van Sesame Street in de Verenigde Staten al op 10 november 1969 uitgezonden. Het educatieve programma was bedoeld om kinderen in achterstandswijken spelenderwijs van hun leerachterstand af te helpen.

NYC als inspiratiebronStraatnaamceremonie

Naast George Fertitta, CEO van NYC & Company, Julianne Cho van het Burgemeesters kantoor van film, theater en uitzending en verschillende mensen van Sesame Workshop waren bekende personages uit Sesamstraat aanwezig bij de straatnaamceremonie op 10 november in New York City. Ook Elmo, Pino, Grover, Oscar en Koekiemonster waren natuurlijk van de partij om het 40-jarig jubileum van hun straat te vieren.Meer informatie over New York City is te vinden op www.nycgo.com.

Naar de hoofdcategorie ga terug naar : Buitenland
© kids-and-trips.nl 2001 - 2010