design
logo Kids and Trips
Met de kids
frame_img

Content

Buitenland

Diablerets, de duivelsberg overwonnen

Kerk in Diablerets

Diablerets ligt niet in het meest populaire kanton voor de Nederlanders, niet in Wallis. Diablerets ligt in Vaud. Het plaatsje Diablerets dankt haar naam aan de Duivelsberg. Le Diable, groots en majestuous, torent uit boven het dorp. Maar op de gletscher is alles vriendelijk en blauw. Een perfecte locatie voor gezinnen. 

 

 

 

Lantaarnpaal, skivakantie

Oud ski-oord

Les Diablerets heeft geschiedenis. Meer dan je denkt. Van oudsher kwam hier het "oude geld" skien, de notabelen die gevestigd waren aan de oevers van het Meer van Geneve, Lac Leman. Daar beroept Les Diablerets zich nog steeds op. Een boerendorp dat zich halverwege de vorige eeuw wist te onderscheiden van andere boerendorpen door hoogwaardige wintersportvoorzieningen. Tot op de dag van vandaag waagt Les Diablerets zich niet aan hoogbouw. Het dorp heeft haar sfeer weten te behouden. Biedt toeristen hoogwaardige voorzieningen in een grandioze natuur.

 

Kleinschalig

Les Diablerets is kleinschalig wat betreft accommodaties. Maar het bezit wel grandeur. Het Victoria Eurotel heeft suites voor gezinnen. Dat betekent een ruime kamer voor de ouders en daarnaast, niet toegankelijk voor derden, een kinderkamer met eigen badkamer. Dit hotel ligt in het dorp, maar geeft te voet toegang tot het mooie ski-gebied richting Villars. Wie in het bezit is van een auto rijdt binnen 10 minuten naar Col de Pillon. Om daar over te stappen in een kabelbus naar de gletscher. (Vanuit het dorp rijden hier ieder half uur ook bussen naartoe.)

Gletscher

De gletscher

sneeuwpret in Diablerets

Club Med Villars

Villars-sur-Ollon ligt net even ten zuiden van les Diablerets. Het skigebied van Villars is verbonden met dat van les Diablerets. Villars bezit, evenals les Diablerets een eigen station. Het laatste stationnetje bevindt zich direct op de piste. Club Med in Villars-sur-Ollon is een toplocatie voor gezinnen. De skileraren komen de kinderen in het hotel ophalen en nemen ze mee naar de piste. Club Med bezit daar een eigen oefenpiste voor de allerkleinsten.

 

Informatie:

Les Diablerets

Club Med Villars

Naar de hoofdcategorie ga terug naar : Buitenland
© kids-and-trips.nl 2001 - 2010