design
logo Kids and Trips
Met de kids
frame_img

Content

Buitenland

Burghaus Kronenburg en omgeving

Deze luxueuze kamers hebben twee verdiepingen, zodat je er kunt overnachten met vijf personen. Er zijn twee dubbelbedden, een extra bed, twee badkamers en twee minibars. De kamers zijn ingericht met een minibar, LCD-TV, badjas, pantoffels, haardroger, badkamer met WC, badkuip of douche en de nodige toiletartikelen.
De kamers zijn stijlvol ingericht met een Frans hemelbed en bieden zicht op ofwel de rustige en historische binnenplaats van het hotel of op de idyllische Kyllvallei.

Deze familiekamers zijn een ideale oplossing voor gezinnen met kinderen. Een aanrader voor ouders die luxe willen combineren met gemak voor kinderen. In de omgeving zijn tal van leuke uitstapjes te maken.

Kerststal museum Ars Krippana

Het hele jaar door is het kerststalmuseum Ars Krippana geopend. Dit museum toont allerhande kerststallen en aanverwante cultuuruitingen, zowel Europees als wereldwijd. Zo is er een tentoonstelling van Shona kunstenaars uit Zimbabwe. Maar ook een mechanische dierenkerstkribbe (speciaal voor kinderen) en een echte buitenkribbe met levende dieren. 


Ars Krippana is de grootste en belangrijkste kerststallen tentoonstelling van Europa.


In de winkel kun je geneeskrachtige stenen aanschaffen, maar ook sieraden, hebbedingetjes en kerstspulletjes. 

 

 

 

 

Een ander leuk uitstapje is de watermolen in Birgel.

Eigenlijk is het een molenmuseum, met een mosterdmolen, een oliemolen en een graanmolen. De molens zijn allen historisch en een bezoek waard. Hier herleeft de tijd van vroeger, het ambacht van vroeger. Vooral kinderen zijn geobsedeerd door de mechaniek die ten grondslag ligt aan het malen. De oliemolen in werking is oorverdovend griezelig, de stenen en banden knarsen en piepen, oergeweld om olie te persen. 

De oude watermolen maakt deel uit van het restaurant, waar je gezellig een drankje kunt drinken of lunchen.

Overzicht op Kronenburg

Naar de hoofdcategorie ga terug naar : Buitenland
© kids-and-trips.nl 2001 - 2010