design
logo Kids and Trips
Met de kids
frame_img

Content

Binnenland

Waar is de mammoet gebleven?

Nieuwe Wakker Worden Kinderlezing op zondag 8 februari in NEMO.

Tot zo'n 30.000 jaar geleden was Nederland een steppe, bevolkt door wolharige mammoeten en andere grote zoogdieren. Hoe weten we vandaag de dag hoe het landschap er toen uit zag?
 
Tijdens deze Wakker Worden lezing ontdekken de kinderen samen met dr. Bas van Geel, ecoloog aan de Universiteit van Amsterdam, hoe het onderzoek naar dieren uit de laatste IJstijd gedaan wordt. Fossiele stuifmeelkorrels kunnen informatie geven over het klimaat en de vraag waarom mammoeten zijn uitgestorven komt aan de orde. De kinderen kunnen ook een mammoetbot van dichtbij bekijken en bevoelen en zelfs een mammoet aaien!
 


Over de Wakker Worden Kinderlezingen
Tijdens iedere Wakker Worden Kinderlezing staat een echte kindervraag centraal en gaan kinderen tussen de 8 en 12 jaar oud samen met een wetenschapper op zoek naar het antwoord. Met proefjes, opdrachten en veel vragen stellen komen de kinderen dichterbij het antwoord. De interactieve opzet prikkelt hun nieuwsgierigheid en stimuleert de kinderen om zelf mee te denken over het antwoord op de vraag. Elke lezing wordt ontwikkeld in samenwerking met de betreffende wetenschapper.
Kun je leven op Mars? De volgende Wakker Worden Kinderlezing is op zondag 15 maart 2009. In deze kinderlezing vertelt sterrenkundige prof. dr. Lex Kaper over Mars en andere planeten. De volledige serie Wakker Worden Kinderlezingen in 2009 is te vinden op www.kinderlezingen.nl

Naar de hoofdcategorie ga terug naar : Binnenland
© kids-and-trips.nl 2001 - 2010