design
logo Kids and Trips
Met de kids
frame_img

Content

Binnenland

Stap in de wereld vn het Veen. Een ontdekkingstocht naar het begin van de twintigste eeuw! Plezier voor de hele familie! U stapt in de dorpstrein, en reist naar het dorpje Aole Compas. Volgende halte; Bargermond. Met de veentrein kunt u naar het hoogveengebied, waar de turfsteker nog met blote handen turf graaft.

Een dorp op verend veen.

't Aole Compas; een dorp van plaggenhutten op verend veen. Al voor dat het veengebied hier "aan snee" kwam trokken er Hannoveranen uit Duitsland naar toe. Ze teelden boekweit. Later werkten ze in het veen en groeven turf. Het hele gezin werkte mee.

Turf graven.

Met de veentrein reist u door het natuurlijk hoogveen naar de veenput. Hier wordt nog elke dag met de hand turf gegraven. Op het veld liggen de turven in slag. Of staan in stoeken te drogen. Tijdens bijzondere dagen is ook de stoommachine in bedrijf.

Een laatste stukje Hoogveen. Het hoogveengebied Berkenrode is een van de laatste restanten van het ontzettend grote Bourtanger Moor. Er zijn verschillende wandelroutes en replica's van echte veenwegen. U kunt het gebied ook vanuit het veentreintje bewonderen.

Openingstijden 2009

Open in 2009 van Goede Vrijdag 9 April, tot en met zondag 25 Oktober. Elke dag van 10.00 tot 17.00 uur. In de maanden juli en augustus zelfs tot 18.00 uur. Elke dag aan het werk zijn de turfsteker, de klompenmaker, de bakker en de kruidenier.

 

 

 

Informatie

Entreeprijzen
Tot en met 4 jaar
Vanaf 5 jaar
Senioren 65+
 
 
Parkeren is gratis
 
Groepen (min. 20 p)
Basisscholen (min.20 p)
Voortgezet onderw (min.20 p)
 
Alle prijzen zijn inclusief onbeperkt rijden met de treinen en gratis parkeren.
Voor schoolreizen en groepen ook aantrekkelijke arrangementen.
Naar de hoofdcategorie ga terug naar : Binnenland
© kids-and-trips.nl 2001 - 2010