design
logo Kids and Trips
Met de kids
frame_img

Content

Binnenland

Technologie in oktober

Een kijkje nemen in de fascinerende wereld van de wetenschap en technologie?
Van 1 tot en met 31 oktober is dat mogelijk tijdens Oktober Kennismaand. Kom codes kraken en mysteries ontrafelen! Ontdek de technologie achter het voedsel dat je koopt, waar je verre voorouders vandaan komen of de invloed van films op de discussie over DNA toepassingen. Ruim 160 (onderzoeks)instellingen, bedrijven, ziekenhuizen, universiteiten, science centra en sterrenwachten openen hun deuren. Er vinden festivals, workshops, rondleidingen, theater, debatten en experimenten plaats. Bezoek deze maand de activiteiten voor jong en oud rondom het thema: Kraak de code!
 
Thema: Kraak de code!
Codes kraken en mysteries ontrafelen: tijdens Oktober Kennismaand 2008 is dit niet alleen voorbehouden aan ervaren wetenschappers en techneuten. Iedereen kan de uitdaging aangaan. Met het thema: Kraak de code! betrekt Oktober Kennismaand de Nederlandse bevolking bij actuele kennis. Het thema verwijst o.a. naar DNA-onderzoek, wat volop in ontwikkeling is. Denk maar eens aan genen van voeding of aan het profiel van een misdadiger.
 
Programma

 
OK Experiment
Op 18 oktober presenteert Prof. dr. Peter de Knijff samen met Spencer Wells de resultaten van het Genoom van Nederland, de uitslag van het OK Experiment in Leiden. Waar komen Nederlanders vandaan? Het OK Experiment is een onderdeel van het wereldwijde Genographic project waarbij migratiestromen van de mens in kaart worden gebracht. Met het DNA materiaal van ruim 200 scholieren begint de speurtocht naar de herkomst van de Nederlandse bevolking.
 
Kijk voor het complete programma op www.oktoberkennismaand.nl
 
Partners
Oktober Kennismaand wordt financieel mogelijk gemaakt door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Partners van de Oktober Kennismaand 2008 zijn o.a. het Centre for Society and Genomics, KNAW, NWO, Shell, KLM en IBM.
 

Naar de hoofdcategorie ga terug naar : Binnenland
© kids-and-trips.nl 2001 - 2010