design
logo Kids and Trips
Met de kids
frame_img

Content

Binnenland

Signalement Bromsnor, agent in boek en beeld


Imago politie

In de nieuwe expositie in de Dubbelde Palmboom, Signalement Bromsnor - agent in boek en beeld, kan je zien hoe in de afgelopen 100 jaar in Nederland tegen de politie werd aangekeken. Dat gebeurt vanuit een onverwachte invalshoek: kinderliteratuur, films en tv-series. De manier waarop de politie hierin wordt verbeeld voor kinderen, wordt wel consequent getoetst aan de echte politiegeschiedenis. Signalement Bromsnor laat een parade van politiefiguren zien, vanaf de nachtwacht tot de nu zo populaire forensisch rechercheur.

De expositie is samengesteld uit de collecties van het Nederlands Politiemuseum en de Historische collectie van Politie Rotterdam-Rijnmond.

BromsnorIn de kinderboeken van tegenwoordig speelt de politie vaak juist een ondergeschikte rol. De politie wordt er pas bijgehaald als de boeven opgesloten zitten als gevolg van listig optreden van de kinderen.

Kinderen Signalement Bromsnor biedt genoeg te ontdekken voor gezinnen met kinderen. Wie weet de dader van de diamantroof op te sporen?! Toegang tot de Dubbelde Palmboom is voor kinderen gratis.

De expositie opent met een feestelijk programma voor het hele gezin op zondag 28 juni a.s. Tot en met 23 mei 2010 kan je vervolgens nog terecht voor Signalement Bromsnor op de zolders van de Dubbelde Palmboom.

Meer informatie is te vinden op: www.historischmuseumrotterdam.nl

Naar de hoofdcategorie ga terug naar : Binnenland
© kids-and-trips.nl 2001 - 2010