design
logo Kids and Trips
Met de kids
frame_img

Content

Binnenland

Ridders in blik!

Heb je altijd al willen weten hoe ridders vechten en hoe hun harnas eruit ziet? Kom dan in de voorjaarsvakantie (19 februari tot en met 6 maart 2011) naar het Legermuseum. Er is van alles te beleven rondom de tentoonstelling Toernooiridders.

Kom kijken en ontdek hoe ridders in blinkend harnas met elkaar de strijd aangaan. In een spannende demonstratie laten zij verschillende vechttechnieken zien. De ridder die zijn zwaard, strijdhamer of dolk het slimst gebruikt wint het gevecht. De vonken vliegen er vanaf!

Ook leer je alles over het harnas: hoe zit het in elkaar, waar ben je beschermd en welke plekken op het lichaam van de ridders zijn eigenlijk kwetsbaar? En wist je bijvoorbeeld dat elke ridder een speciaal voor hem gemaakt harnas heeft?

 

In de middeleeuwen werd niet alleen te voet gestreden, maar ook te paard. Zelf ervaren hoe het is om een toernooiridder te zijn? Speciaal voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar is er het kindertoernooi. Ga met een helm op en een zwaard in de hand het gevecht aan en ontdek hoe het was om te paard te strijden.

Toernooiridders in het Legermuseum

In de familietentoonstelling Toernooiridders beleef je een fantastische wereld van riddertoernooien en middeleeuwse muziek. Ter ere van het huwelijk van ridder Jan van Duivenvoorde en jonkvrouw Clara van Haeften wordt een feestelijk toernooi georganiseerd. De kasteelheer begroet de gasten en de kok bereidt het banket. De jonkvrouw maakt zich in haar slaapkamer klaar voor het feest en de schildknaap helpt een ridder in zijn harnas voor het steekspel. Kom en betreed het kasteel, want jij bent ook uitgenodigd!


 

 

 

 

Openingstijden tijdens de voorjaarsvakantie (19 februari t/m 6 maart 2011):www.legermuseum.nl staat het actuele activiteitenprogramma en meer informatie over de tentoonstelling Toernooiridders.

Naar de hoofdcategorie ga terug naar : Binnenland
© kids-and-trips.nl 2001 - 2010