design
logo Kids and Trips
Met de kids
frame_img

Content

Binnenland

Pietendorp in het Zuiderzeemuseum

Op 26 en 27 november is het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen een uitvalsbasis voor Zwarte Pieten. Bezoekers kunnen beide dagen van 10.00 tot 17.30 uur een kijkje nemen in het Pietendorp. Het evenement staat dit jaar in het teken van Bennie Stout, de Sinterklaasfilm die voor het grootste gedeelte in het buitenmuseum is opgenomen. Race net als Bennie door de straatjes in een trapauto en beklim een Pietenoefendak.

 
Circuspieten

In het Zuiderzeemuseum is verder alles aanwezig wat de Zwarte Pieten gedurende hun verblijf in Nederland nodig hebben: een slager, een apotheek en een Pietenpakkenwasserij. In het dorp waar de Pieten wonen en werken, spat de bedrijvigheid eraf. Circuspieten oefenen de leukste en moeilijkste trucs met kinderen. Iedereen mag een Pietenmuts maken en natuurlijk is hoofdpiet Amigo aanwezig om alles in goede banen te leiden. Op beide dagen sluit Pietenband De Pietels het Pietendorp in stijl af.

Gouden Pepernoot

Pietendorp is genomineerd voor een Gouden Pepernoot in de categorie Sinterklaasevenement van het Jaar. Dit is een nieuwe prijs voor de mensen die zich vaak het hele jaar inzetten om het Sinterklaasfeest tot een groot succes te maken voor iedereen. Op de website www.goudenpepernoot.nl kun je stemmen op het Pietendorp.

Prijzen en informatie

Pietendorp is op 26 en 27 november 2011 geopend van 10.00 tot 17.30 uur. Kijk op www.pietendorp.nl voor alle actuele informatie over de bereikbaarheid en het online bestellen van toegangsbewijzen.

Naar de hoofdcategorie ga terug naar : Binnenland
© kids-and-trips.nl 2001 - 2010