design
logo Kids and Trips
Met de kids
frame_img

Content

Binnenland

Pasgeboren neushoorn in Safaripark heet Zahra

De neushoorn die afgelopen zaterdag is geboren in Safaripark Beekse Bergen maakt het erg goed. Het jonge kalf heeft de naam Zahra gekregen en is inmiddels samen met moeder Dounia te zien, in het voor bezoekers toegankelijke neushoornverblijf langs de wandelroute in het park. 'Zahra' betekent in het Afrikaans briljant of schitterend, volgens de verzorgers een passende verwoording voor de eerste indruk die bezoekers krijgen als ze het jonge dier zien.


Het gaat boven verwachting goed met de jongste bewoonster van Safaripark Beekse Bergen. De vijftig kilo wegende babyneushoorn, die zaterdag gezond ter wereld kwam in het wildlife park is zelfs al te zien voor het publiek.
Het is voor het eerst in de geschiedenis van het safaripark dat een neushoorn die zelf in dit park werd geboren, heeft gezorgd voor nageslacht. De 'kleine' Zahra verschuilt zich nog wel graag achter haar moeder, maar begint langzaam te wennen aan haar status van 'publiekslieveling'. Ook in de rest van de neushoorngroep wordt de jongste telg goed ontvangen. Zahra is de kleindochter van de in april overleden neushoorn Nel. De verzorgers zijn er van overtuigd dat Zahra een waardige opvolger wordt van haar oma en net zo geliefd zal worden bij de bezoekers van het safaripark.

Naar de hoofdcategorie ga terug naar : Binnenland
© kids-and-trips.nl 2001 - 2010