design
logo Kids and Trips
Met de kids
frame_img

Content

Binnenland

Opnieuw Sesamstraat in Madurodam

Wegens groot succes organiseert Madurodam, samen met de educatieve non-profit organisatie Sesame Workshop, in 2009 wederom de expositie ‘Sesamstraat in Madurodam’.

 

De expositie is open voor publiek van vrijdag 10 april tot en met zondag 6 september 2009. In de expositiehal kunnen kinderen kennismaken met de hoofdrolspelers van de televisieserie en zelf alles meemaken wat er altijd op televisie te zien is. Tekenen en knutselen bij Bert en Ernie, zich uitleven in het Broccolibos, rekenen bij Graaf Tel en niet te vergeten: op de foto met de levensgrote Bert, Ernie of Elmo.

 

Uitgezonden in 120 landen

Het peuter- en kleuterprogramma Sesamstraat komt oorspronkelijk uit de Verenigde Staten. Het bestaat al bijna 40 jaar. De Amerikaanse programmamakers blijken destijds een unieke, ‘universele’ formule ontwikkeld te hebben om kinderen spelenderwijs te leren tellen en spellen: de serie wordt inmiddels in ruim 120 landen over de wereld uitgezonden, in meer dan 30 verschillende internationale versies. Het is de langstlopende televisieserie ter wereld.

 

 

Sesamstraat in Nederland

In Nederland begon de NOS (nu NPS) op 4 januari 1976 met de uitzendingen. Het programma is nog steeds ongekend populair bij alle generaties en heeft een naamsbekendheid van bijna honderd procent. Tegenwoordig is Sesamstraat drie keer per dag op televisie te zien. Naast de internationale figuren zoals Bert, Ernie en Elmo zijn er ook speciale figuren voor de Nederlandse Sesamstraat ontwikkeld.

 

Openingstijden

De openingstijden van de expositie zijn dagelijks van 10.00 tot 18.00 uur (van 4 juli tot en met 31 augustus tot 22.00 uur).

Naar de hoofdcategorie ga terug naar : Binnenland
© kids-and-trips.nl 2001 - 2010