design
logo Kids and Trips
Met de kids
frame_img

Content

Binnenland

Olifanten verhuizen naar Het Rijk der Reuzen

De kudde olifanten van DierenPark Amersfoort worden de bewoners van een leefomgeving met het grootste binnenverblijf van Nederland en een buitengebied met vijver. Het binnenverblijf van dit Rijk der Reuzen is bijna klaar en vandaag hebben de vier olifantenvrouwen voor het eerst binnen rond gekeken. In de herfstvakantie stelt het DierenPark het binnenverblijf ook open voor de gasten voor een kijkje achter de schermen.


Eerste bezoek

De deuren tot het nieuwe verblijf stonden open en dit hadden de dames al snel door. Alle olifanten bleven voor de ingang staan en het was de zwangere olifant Indra die uiteindelijk het voortouw nam. Eerst snuffelde ze met haar slurf binnen, maar na tien minuten liep ze dan toch het nieuwe verblijf in. De moeder van Indra volgde en uiteindelijk na ruim een kwartier volgden ook de andere dames. Zij aan zij hebben ze alle hoeken en gaten bekeken en verkend. De dierverzorgers zijn enorm trots en zeer tevreden met het verloop van de allereerste verkenning. De komende periode zullen de olifanten regelmatig even naar binnen gaan om vertrouwd te raken met het verblijf. Dit kan bij olifanten langere tijd in beslag nemen.

Binnen & Buiten

Binnen

Het nieuwe Rijk der Reuzen biedt de olifanten een binnenruimte van totaal 750 vierkante meter en is het grootste verblijf van Nederland en het op twee na grootste in Europa voor de Aziatische olifant.
Ook de gasten zijn van harte welkom in de nieuwe binnenruimte. Er is binnen een gethematiseerd en groen bezoekersgebied waar de gasten uiteindelijk neus aan slurf staan door het gebruik van glazen wanden. In de herfstvakantie wordt het binnenverblijf opengesteld voor een kijkje achter de schermen.
 
Buiten

Het buitengebied betrekt uiteindelijk ongeveer 3300 vierkante meter. Op de plaats van de huidige stal ontstaat buiten een panoramapunt met een open inkijk met de olifanten aan alle kanten rondom de gasten. Ook komt er een vijver waar de olifanten samen kopje onder kunnen. Met het buitengebied wordt begin volgend jaar een start gemaakt. Dit alles wordt rondom de aanstaande bevalling medio november van olifant Indra gepland.

DierenPark Amersfoort = een bos vol avontuur

DierenPark Amersfoort ligt centraal in Nederland en biedt een dag vol avontuur. Gasten horen, zien en voelen van alles tijdens hun bezoek. Ze staan in het groene park vaak neus aan neus met kleine en grote dieren en er zijn volop avonturen te beleven in De Nacht, de Stad der Oudheid, het DinoBos of het Doolhof. www.dierenparkamersfoort.nl.

Naar de hoofdcategorie ga terug naar : Binnenland
© kids-and-trips.nl 2001 - 2010