design
logo Kids and Trips
Met de kids
frame_img

Content

Binnenland

Dagje weg naar het Nederlands Watermuseum

Nederlands Watermuseum

Wat kun je er zien en doen?

Waterbak

Waterwereld
Meer dan 50 interactieve presentaties laten onder meer zien hoe sluizen en
gemalen een overstroming voorkomen, hoe je een druppel water kunt stilzetten
in de lucht, hoe ons rioleringsstelsel werkt en hoe mensen over de hele wereld
omgaan met water.


1. Water en natuur
2. Water in Nederland
3. Water en de wereld

Watercinema

In de filmzaal kun je genieten van een 20 minuten durende film die laat zien hoe belangrijk het water in alle delen van de wereld is.

Het Waterlab

Het Waterlab

In ons waterlaboratorium kun je allerlei proefjes doen met water. Bijvoorbeeld:

  • hoe laat je een ei in water zweven?
  • hoe maak je van zout zeewater zwembadwater?
    Het waterlab is alleen geopend op zaterdag- en zondagmiddag van 12.30 tot 16.00 uur en voor kinderfeestjes op woensdag- en vrijdagmiddag en voor schoolbezoeken.
    Tijdens schoolvakanties zijn er speciale kinderactiviteiten

Het Waterinformatie Centrum
Op de eerste verdieping, in het Water Informatie Centrum, vind je allelei informatie over zoet water. Wil je meer weten over bijvoorbeeld waterzuivering of oppervlakte water? Moet je een spreekbeurt houden op school? In het Water Informatie Centrum kun je terecht voor al je vragen. Naast een bibliotheek staan er 20 computers waar je allerlei informatie over water kunt opzoeken. Ook is vaak een informatiemanager aanwezig om je verder te helpen.

Wisselexposities

Watermuseum Dijken

Op de zolder van het museum en in het ondergrondse gedeelte staat altijd een actuele expositie. Deze wisselexposities worden een aantal keren per jaar vervangen. Hier komen actuele thema's aan bod, die natuurlijk allemaal over het onderwerp 'water' gaan.

Dijk, dijker, dijkst
In de ondergrondse Waterwereld is de nieuwe wisselexpositie met als thema Dijken te zien. Dijken zijn voor Nederland zeer belangrijk. Ze maken een deel uit van onze identiteit en ons land staat letterlijk op de kaart dankzij de dijken. Bijna tweederde van het Nederlands grondgebied zou onder water staan als er geen dijken of andere waterkeringen (dammen, duinen en kaden) zijn.
Dijkgraaf voor even.
Wil jij zelf de Nederlandse dijken controleren? Kom dan het Dijkgraafspel spelen. Als waterbeheerder moet je er voor zorgen dat het beheersgebied niet onder water komt te staan. Je moet als echte dijkgraaf de juiste maatregel nemen wanneer er een probleem is.

Waterspeelplaats

Waterspeelplaats

Buiten, naast de Brasserie vind je onze waterspeelplaats. Voor kinderen een echte topper! De waterspeelplaats is vrij toegankelijk.

Waterwinkel
In de winkel van het Nederlands Watermuseum kunt u allerlei water-artikelen kopen. Leuke artikelen om cadeau te doen of om zelf te houden! De Waterwinkel heeft een zeer divers assortiment aan artikelen die allemaal te maken hebben met water. Er zijn artikelen voor alle leeftijden en in allerlei prijsklassen. Zo is er speciale watermuseum-wijn te koop, baby-badthermometers en originele thermoskannen. Maar ook kleinere dingen als gelukseendjes, ansichtkaarten en wasknijpers in de vorm van een kikker.
Per seizoen zijn er wisselende producten te koop. Ook zijn er leuke cadeaus voor 5 december en de kerst te koop, om te geven of te krijgen.
De winkel is onderdeel van het museum en bevindt zich in het museum, maar bezoekers hoeven geen entreekaartje voor het museum te kopen om in de winkel te kunnen kijken.
De openingstijden zijn dezelfde als van het museum zelf.

Een paar voorbeelden uit ons assortiment:
Spuitvisjes en -kikkers, Bellenblaasvissen, Glazen en vazen, Muismatten met bewegende waterdieren, Verkleurende badeendjes, Boeken, Proefjes uit het Waterlab om zelf thuis uit te voeren, Spelletjes over water en nog veel meer.

Bezoekadres

zandkunstwerk

Nederlands Watermuseum
Zijpendaalseweg 26 - 28
6814 CL ARNHEM
Tel: 026 - 44 52 548
Fax: 026 - 44 39 163
E-mail: info@watermuseum.nl

Openingstijden:
Het museum is geopend van dinsdag tot en met zondag van 10.00 uur tot 17.00 uur.
Op maandag zijn wij gesloten met uitzondering van de schoolvakanties en tweede paasdag en tweede pinksterdag. Let op de vakantiespreiding van uw school: wij houden ons aan de landelijke norm voor vakantiespreiding.


Het Waterlab is in het weekend geopend van 12.30 tot 16.00. Ook wordt het Waterlab ingezet voor kinderfeestjes op woensdag- en vrijdagmiddag en tijdens schoolbezoeken.

Het Nederlands Watermuseum is gesloten op eerste kerstdag, Koninginnedag en nieuwjaarsdag.

Kinderen onder 13 jaar mogen alleen onder begeleiding naar binnen. Het museum is goed toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Honden worden helaas niet toegelaten.

Entreeprijzen 2008

Kinderen tot en met 3 jaar gratis
Kinderen van 4 tot en met 12 jaar
13 jaar en ouder
CJP pas en 65+
Groepen kinderen tot en met 12 jaar
Groepen 13 jaar en ouder

Met ingang van januari 2006 is de museumkaart geldig. Met uw museumjaarkaart heeft u gratis toegang tot het museum. Het Nederlands Watermuseum verkoopt zelf geen museumjaarkaarten, u kunt nieuwe kaarten in het museum niet activeren. Daarnaast accepteren wij ook de 'Show your card' van de ANWB.
Voor schoolgroepen gelden speciale tarieven (zie Educatie)

Let op!

Kinderen onder 13 jaar mogen alleen onder begeleiding naar binnen. Het museum is goed toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Honden worden helaas niet toegelaten.

Naar de hoofdcategorie ga terug naar : Binnenland
© kids-and-trips.nl 2001 - 2010