design
logo Kids and Trips
Met de kids
frame_img

Content

BinnenlandGLOW 2011 verbindt diverse stadsgezichten in een route die meteen ook twee jubilerende instellingen van de stad met elkaar verknoopt: de 55-jarige Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) en het 75-jarige Van Abbemuseum. Welke de waan en welke de werkelijkheid belichaamt wordt in het midden gelaten: als het om creativiteit gaat zijn beide noodzakelijk. De vier kilometer lange route valt dit jaar, net als het thema, uiteen in twee delen. Aan de ene kant is er de omgeving van de binnenstad: plekken waar beton en stedelijkheid de toon zetten en waar kunstenaars met stevige statements de strijd aanbinden met reclame, straatverlichting en consumentisme. Aan de andere kant zijn er de oevers van rivier de Dommel en het groen van de TU/e campus. In alle gevallen moeten kunstenaars hun creativiteit op scherp zetten om iets toe te voegen aan het bestaande. Het publiek moet zich overleveren aan de kracht van licht. De beloning is steevast een verrassende en inspirerende ervaring die beklijft.

GLOW is een dynamisch evenement van internationale allure dat plaatsvindt in Eindhoven, stad waar licht, kunst, design en technologie samenvallen en continu in ontwikkeling zijn.
De organisatie heeft opnieuw een internationaal deelnemersveld weten te contracteren, dat met een mix van spectaculaire lichtprojecties en ingetogen conceptuele lichtinstallaties van hoge kwaliteit het aanzien van de stad verandert.

Naar de hoofdcategorie ga terug naar : Binnenland
© kids-and-trips.nl 2001 - 2010