design
logo Kids and Trips
Met de kids
frame_img

Content

Binnenland

Interactieve buitententoonstelling voor het hele gezin

Museum Volkenkunde en expedities zijn onlosmakelijk verbonden met elkaar. Kennis en collectiestukken komen voort uit vroegere expedities en nog altijd trekken onderzoekers van het museum erop uit om niet-westerse beschavingen te bestuderen. Hun opgedane kennis, avonturen en meegenomen spullen vormen een belangrijke basis van het museum. In deze unieke gezinstentoonstelling in de tuin van Volkenkunde ondervindt jong & oud wat het betekent om op expeditie te gaan.   

Wat is er voor nodig om op expeditie te gaan? Welke avonturen maak je mee? En wat voor ontdekkingen doe je? Tijdens een bezoek aan OP EXPEDITIE ervaart de bezoeker het allemaal. In speciale expeditiekisten maak je kennis met legendarische expeditieleiders van toen en nu. Door deel te nemen aan de expeditiequiz kom je erachter of je zelf geschikt bent om op expeditie te gaan. En ook al wordt je geadviseerd om beter thuis te blijven, dan kan je toch nog op de foto tussen een Afrikaanse stam! Voor kinderen is er een metershoge speelkist waarin je via de kruip-door-sluip-door tunnels uiteindelijk in de uitkijktoren uitkomt. Een belevenis voor jong en oud!

adres:  Museum Volkenkunde  | Steenstraat 1 | Leiden | t 071 5168 800 | www.volkenkunde.nl datum: 16 september t/m zondag 26 februari 2012 entree: gratis

Naar de hoofdcategorie ga terug naar : Binnenland
© kids-and-trips.nl 2001 - 2010