design
logo Kids and Trips
Met de kids
frame_img

Content

Binnenland

Hermitage voor Kinderen gestart met schoolprogramma

Foto: Jurgen Koopmanschap


 
De Hermitage voor Kinderen is mogelijk gemaakt door VSBfonds, dat als partner genereuze ondersteuning biedt. Het Prins Bernhard Cultuurfonds levert een bijdrage voor de aanschaf van het educatieve materiaal.

Ieder kind heeft recht op de ontdekking van zijn eigen talent

Foto: Jurgen Koopmanschap


De Hermitage Amsterdam wil zoveel mogelijk verschillende kinderen bereiken en werkt daarom nauw samen met verschillende stadsdelen in Amsterdam.
Het resultaat is dat een bonte mengeling van kinderen met diverse achtergronden een bezoek aan de Hermitage voor Kinderen zal brengen.
 
Hermitage School

Een creatief onderwijsprogramma voor de groepen 4-5-6 uit het basisonderwijs.
De leerlingen hebben op school al een paar weblessen gevolgd als ze een bezoek brengen aan de Hermitage voor Kinderen. Daar worden ze ontvangen door de docent, die ze dan meeneemt voor een rondleiding door de tentoonstelling.
Na afloop gaan ze met de docent terug naar de Hermitage voor Kinderen en maken ze een creatieve opdracht die met het thema van de tentoonstelling samenhangt.

Hermitage Atelier

Foto: Jurgen Koopmanschap

Tijdens het klassikale bezoek aan de Hermitage School bekijkt de docent of er in de klassen bijzondere talenten zitten. Aan het einde van de tentoonstelling nodigen de docenten al deze talenten via de ouders uit om hun vaardigheden verder te ontwikkelen in het programma Hermitage Atelier. Het bestaat uit 3 blokken van ieder 5 lessen in weekeinden en op woensdagmiddagen.
 
Hermitage Academie

Wanneer een talent het Hermitage Atelier heeft doorlopen is het 11 of 12 jaar oud. De Hermitage Amsterdam biedt dan drie jaar lang, twaalf keer per jaar, een vervolgprogramma. Dat is niet zoals het Atelier alleen gericht op ontwikkeling van het creatieve talent, maar ook op kennis van kunstgeschiedenis. Ook worden andere kunstinstellingen bezocht.

www.hermitage.nl

Naar de hoofdcategorie ga terug naar : Binnenland
© kids-and-trips.nl 2001 - 2010