design
logo Kids and Trips
Met de kids
frame_img

Content

Binnenland

Hellendoorn open

Hellendoorn

Avonturenpark Hellendoorn op 6 april weer open

Vorig jaar bestond Avonturenpark Hellendoorn 70 jaar. Ook in 2007 pakt Avonturenpark Hellendoorn uit. Nieuw is het rondreizende spookhuis Eng dat je kunt bezoeken in de maanden mei en juni in de Discovery Club. Stunts van juli tot en met september kun je de spectaculaire stunts van de Sky Pirates 2 bewonderen. In de maand oktober is het ook dit jaar weer griezelen tijdens het immens populaire Heksendoorn. De entree van het park is opgefleurd met een nieuwe winkel.

 

Angsten

In de maanden mei en juni kun je lekker griezelen in ENG, Anno's Huis van de Angst. Dit educatieve spookhuis geeft een spannend overzicht van angsten door de eeuwen heen, want angst en vrees zijn er altijd al geweest. Waar waren mensen vroeger bang voor? Was het toen net zo eng als nu? In ENG zul je de antwoorden vinden.

Zevende locatie

Avonturenpark Hellendoorn is de zevende locatie waar ENG kan worden bezocht. Al zo'n 90.000 mensen bezochten ENG op verschillende plekken in Nederland. Voor het onderwijs zal een speciale audiotour worden ontwikkeld. ENG is een productie van Anno, het promotiebureau voor de Nederlandse geschiedenis. Samen met Kunst en Cultuur Overijssel is gezorgd voor een regionale invulling van de angsten.

Hellendoorn Sky Pirates

Sky Pirates 2

De wereldberuchte Sky Pirates zijn terug in Avonturenpark Hellendoorn. Van 7 juli tot en met 2 september kun je je verbazen over de spectaculaire stunts die de Sky Pirates laten zien.

 

In de masten van een gezonken schip vinden spannende zwaardgevechten plaats tussen de piraten. Bewonder de spectaculaire sprongen die de piraten van de torenhoge scheepmasten maken en hoe zij in duikvlucht achter elkaar aan door de lucht vliegen.

 

Piraten

Naast de spannende van de Sky Pirates kun je nog veel meer piratenavonturen beleven in Avonturenpark Hellendoorn. In 2006 presenteerde het park al een compleet vernieuwd Piratengebied met maar liefst twee nieuwe attracties; zweefmolen Piraat Enterhaak en waterballonnenspel Ballon Kanon.

 

Heksendoorn

Ook dit jaar verzamelen in oktober alle heksen en andere griezels zich voor Heksendoorn. De Discovery Club is hun domein en ze zullen proberen alle bezoekers de stuipen op het lijf te jagen.

Het park

Verscholen tussen de bossen aan de rand van de Sallandse heuvelrug specialiseert Avonturenpark Hellendoorn zich in attracties en shows voor gezinnen met kinderen tot en met 12 jaar.

Informatie

Avonturenpark Hellendoorn is geopend van 6 april t/m 28 oktober van 10:00 tot 17:00 of 18:00 uur. In de zomer van 30 juli t/m 17 augustus zelfs tot 19:00 uur. Kijk voor de exacte openingsdagen- en tijden op de website: www.hellendoorn.nuwww.hellendoorn.nu

Naar de hoofdcategorie ga terug naar : Binnenland
© kids-and-trips.nl 2001 - 2010