design
logo Kids and Trips
Met de kids
frame_img

Content

Binnenland

Recreatiepark Ermerstrand

Elmerstrand is een fijn recreatiepark in Drenthe met heel veel mogelijkheden voor gezinnen met kinderen. Je kunt er zowel kamperen als een chalet huren. Kinderanimatie, diverse restaurants en sportactiviteiten voorhanden. En op vaderdag mogen de vaders een uurtje gratis waterskien.


Ermerzand is omringd door bomen en grenst direct aan de recreatieplas met een mooi geel zandstrand waar circa 130 kampeerplaatsen liggen. De ruime plaatsen zijn verdeeld over een aantal velden. Op het veld Duin en op een gedeelte van Toendra en Atlas bevinden zich de comfortplaatsen die voorzien zijn van een eigen wateraansluiting.

In het weekend en in het hoogseizoen kunnen de kinderen hun energie kwijt op het springkussen bij de Beachclub (mits het weer het toelaat natuurlijk!!). Na het springen, zandkastelen bouwen en zwemmen wordt het tijd om de kleine maagjes te vullen. Voor de kinderen is er een kindermenu. 

Binnen en buiten spelen

Vanaf goede vrijdag 22 april 2011 is een nieuwe aanwinst geopend. Binnenspeelbinnentuin DOL-FIJN is geschikt voor kinderen van 1 tot 12 jaar. De allerkleinsten kunnen zich ongestoord vermaken in de softplay hoek die geschikt is voor baby's en kinderen tot 2,5 -3 jaar. Voor de kinderen in de leeftijd van 2 tot 4 jaar is er een klein klim- en klautertoestel waarin ze zich kunnen voorbereiden op het grote werk; het grote klim-en klautertoestel van maar liefst drie verdiepingen met glijbaan! In dit grote toestel kunnen alle kinderen zich vermaken in de leeftijd van 4 tot 11 jaar. Voor de kinderen van 12 jaar is er de grote trampoline. Jongere kinderen mogen natuurlijk ook springen op deze trampoline. De hele binnenspeeltuin is ingericht en gedecoreerd als onderwaterwereld. Dit spreekt de kinderen erg aan.

Vissen en waterskien voor vaders

In totaal zijn er tien visstekken waarvan er zes zijn gesitueerd op het karpereiland. Deze stekken zijn bereikbaar per boot, welke door het park beschikbaar wordt gesteld. De vier andere visstekken liggen verspreid langs de wal van de recreatieplas die dus uitstekend bereikbaar zijn voor gasten van de camping of chaletpark. Door dit beperkt aantal visstekken blijft de rust aan de waterkant gewaarborgd en ondervinden vissers geen last van elkaar. Om de kwaliteit van het water, de visstand en het plezier van de bezoekers/bewoners te waarborgen, is een visreglement opgesteld. Visvergunningen voor het vangen van witvis zijn gratis voor gasten van het park.

En vaders kunnen vaderskien! Op vaderdag zelfs gratis!

Voor informatie: www.ermerstrand.nl

Naar de hoofdcategorie ga terug naar : Binnenland
© kids-and-trips.nl 2001 - 2010