design
logo Kids and Trips
Met de kids
frame_img

Content

Binnenland

Ellert en brammert openluchtmuseum

ellert en brammert reuzen weg met kinderen

Een paar uur lang een eeuw terug in de tijd!

Ellert en Brammert Armenhuis

Het museum is ontstaan tijdens de viering van het 100-jarig bestaan van Schoonoord in 1954. Als onderdeel van de festiviteiten werden een paar plaggenhutten gebouwd. Hiermede wilde men het wonen in vroegere tijden laten zien. De belangstelling was zo groot dat men besloot de hutten een blijvende plaats te geven. In de loop van de jaren hebben diverse uitbreidingen plaatsgevonden en is het museum geworden zoals het nu is. Het museum dankt zijn naam aan de beide reuzen uit de legende over deze rovers. De legende over Ellert en Brammert heeft zich volgens de overlevering afgespeeld op het Ellertsveld. In dit gebied ligt ook het museumterrein. Zij fungeren als blikvangers bij de ingang van het museum. De exploitatie van het museum vindt plaats zonder overheidssteun. Uw bezoek maakt dit mogelijk en wordt dan ook bijzonder op prijs gesteld.

De legende van Ellert en Brammert

ellert en brammert tekening reuzen

Vrijwel elke streek en ieder land heeft zo in de loop der tijden zijn algemeen bekende verhalen welke zijn uitgegroeid tot legenden. Ook onze streek heeft zo zijn legende, die ook vrijwel in de gehele provincie bekend is. Het verhaal van de reuzen Ellert en Brammert, die aan de ingang van het openluchtmuseum staan.

Evenementen in Oktober

Oktobermaand kindermaand 2008. Als deelnemer aan deze activiteit hebben kinderen t/m 12 jaar op alle zondagen in oktober 2008 vrije toegang. Op de zondagen van 5, 12, 19 en 26 oktober wordt er vanaf 13.30 uur in het oude schooltje het spannende verhaal van Ellert en Brammert voorgelezen. Voor de puzzelliefhebbers is er gratis een vernieuwde puzzelroute beschikbaar die je kunt invullen met een eveneens gratis Ellert en Brammert-pen. Op zondag 5 en 12 oktober kun je eveneens bij de pottenbakker je eigen kleischaap maken. De materiaalkosten bedragen 3,00 euro per kind. Op 12 oktober is er om 13.30 uur een doventolk aanwezig bij het voorlezen en om 14.00 uur om de kinderen bij de pottenbakker te begeleiden.

Toegangsprijzen:
Volwassenen
Kinderen 4 t/m 11 jaar en 65+
Groepskorting (min. 20 personen)
Honden mits aangelijnd
Parkeren
 
Openingstijden
01 april t/m 31 oktober.
Dagelijks
Kaartverkoop tot
Meer informatie zie website
Tramstraat 73
7848 BJ Schoonoord
Naar de hoofdcategorie ga terug naar : Binnenland
© kids-and-trips.nl 2001 - 2010