design
logo Kids and Trips
Met de kids
frame_img

Content

Binnenland

de WC van een Romein

Succesvolle MuseumJeugdUniversiteit voor nieuwsgierige kinderen krijgt vervolg in vier Leidse musea
 
Na de succesvolle eerste kinder-collegereeks van de MuseumJeugdUniversiteit in het Rijksmuseum van Oudheden, start het museum in samenwerking met drie andere Leidse musea en de Universiteit Leiden vanaf september vier nieuwe collegereeksen. Speciaal voor jeugdige fans van geschiedenis, dinosaurussen, Indianen en planeten bieden Naturalis, Museum Volkenkunde, Museum Boerhaave en het Rijksmuseum van Oudheden dit najaar elk vier zondagochtendcolleges over spannende, grappige en opmerkelijke onderwerpen die gerelateerd zijn aan hun collecties.

 

De sprekers zijn allen gerenommeerde wetenschappers of wetenschappelijk medewerkers van de musea. Ze vertellen de kinderen wat ze altijd al wilden weten over o.a. oude culturen, verre streken, de natuur, geneeskunde en natuurkunde. Bij de colleges kunnen kinderen echte museumstukken aanraken of proefjes doen. Uiteraard staat vragen vrij.
De reeksen van vier colleges lopen van september 2009 tot en met januari 2010. De kosten van een passe partout per collegereeks bedragen 25 euro, inclusief museumentree en diploma. Het volledige programma staat op www.museumjeugduniversiteit.nl
Aanmelden is noodzakelijk, in elk museum is er een beperkt aantal collegeplekken beschikbaar.
De MuseumJeugdUniversiteit is een initiatief van het Rijksmuseum van Oudheden dat in januari 2009 van start ging.

Naar de hoofdcategorie ga terug naar : Binnenland
© kids-and-trips.nl 2001 - 2010