design
logo Kids and Trips
Met de kids
frame_img

Content

Binnenland

De Spelerij

Spelend ontdekken bij de Spelerij en de Uitvinderij.

De Spelerij en de Uitvinderij" is een volstrekt unieke plek om te spelen en te ontdekken. Ook aan de zo belangrijke veiligheid is op deze bijzondere plek natuurlijk alle aandacht besteed, al zullen door de speciale vormgeving sommige aspecten anders benaderd moeten worden. Elke bezoeker kan zich veilig vermaken. Naast het spelen in De Spelerij kan er gewerkt worden in De Uitvinderij. Dit is een creatieve werplaats, waar de bezoekers zelf aan het werk kunnen en hun, in De Spelerij opgedane ervaring, in een kunstwerk kunnen omzetten.De oprichter van de Spelerij, Jos Spanbroek, is kunstenaar. De Spelerij is zijn werkplaats, atelier en tentoonstellingsruimte tegelijk. De speeltuigen in het speelpark zijn kunstwerken. Het park verandert dan ook steeds als Jos en zijn medewerkers nieuwe dingen bedenken. Iedereen is welkom om de Spelerij te bezoeken, te beleven en te bewonderen.

De Galerij
Dwalen door een wonderlijke wereld en kennis maken met de gedachten van kunstenaars. Een plek waar natuur, cultuur en techniek in een onderlinge symbiose, de bezoeker verrassen en de illusie geven in een wonderlijk schilderij te vertoeven. Een plek, waarvan de dichter zegt: ?Houden we op met spelen omdat we ouder worden, of worden we oud omdat we niet meer spelen?" (B. Shaw)

verftafel

De Uitvinderij.
Midden in de Spelerij staat de Uitvinderij. De Uitvinderij is een werkplaats voor kunst en techniek, waar kinderen en hun ouders allerlei kunststukken zelf kunnen maken. Ze kunnen plastic buigen, figuurzagen en metaal bewerken met echt gereedschap. Ze maken zo spelenderwijs kennis met techniek en ambacht. Natuurlijk is er altijd begeleiding om uitleg te geven en een handje te helpen. De machines zijn zo gemaakt dat de kinderen hun creativiteit en fantasie op een veilige manier kunnen uiten.

Uitvindereij

De materialen.
Zowel met piepschuim als met hout kunnen er allerlei vormen worden gemaakt. Later kunnen de vormen worden beschilderd en beplakt. Alles is mogelijk. De machines zijn zo gemaakt dat de kinderen er veilig mee kunnen werken. De begeleiders van de Uitvinderij zijn aanwezig om de kinderen een handje te helpen.

 

 

 

 

stokbroodje bakken

Stokbrood bakken

Openingstijden
Zomertijd van 23 maart t/m 30 sepember
Dagelijks
Wintertijd vanaf 1 oktober
Woensdag
Zaterdag en zondag
Eerste kerstdag
Oudjaarsdag en nieuwjaarsdag
Iedereen is welkom
De Prijzen  
personen van 4 tot 65 jaar
65+
kinderen jonger dan 4 jaar gratis
stokbrood bakken

Het park is geschikt wanneer uw jongste kind 4 jaar is. Als het oudste kind 4 jaar is, kunt u beter nog even wachten.
Voor meer informatie zie de website van De Spelerij. www.spelerij.nl

Naar de hoofdcategorie ga terug naar : Binnenland
© kids-and-trips.nl 2001 - 2010