design
logo Kids and Trips
Met de kids
frame_img

Content

Binnenland


Demonstraties en live muziek

Tamahou Temara is de Maori-krijgskunstdeskundige bij uitstek. Hij vertelt over welke vaardigheden een Maori-krijger moet beschikken en demonstreert hun wapens en de dreigende Maori-dans, de Haka. Ook het Maori-houtsnijwerk komt dit weekend aan bod. Brett Rollo, een van de Maori-houtsnijders die afgelopen zomer al in Volkenkunde te gast was, geeft verschillende demonstraties.
Fluiten, trompetten, ritme-instrumenten en bromhouten zijn traditionele Maori-muziekinstrumenten. De schelptrompet is een van de meest spectaculaire en wordt gebruikt om de komst van de Waka taua of een eerstgeborene aan te kondigen. Terwijl hij de verschillende instrumenten bespeelt, licht Tamahou het gebruik ervan toe.
 

Workshops weven en Maori-motieven

Onder leiding van de beste Maori-weefster van Nieuw-Zeeland, Tina Wirihana kan het publiek zelf met vlas aan het werk. Zij is een vooraanstaand expert die in binnen- en buitenland de Maori-kunst op het gebied van vezels en weven doceert. Presentaties en films tonen de belangrijke rol die het weven van oudsher in de Maori-cultuur inneemt. De intrigerende motieven die op veel wapens, muziekinstrumenten, houtsnijwerk en in Maori-tatoeages voorkomen, staan in de workshop Maori-motieven centraal. Steve Gibbs, van Maori-Britse afkomst, is zowel kunstenaar als docent op het gebied van de Maori beeldende kunst.


KinderactiviteitenKijk voor het volledige programma op www.volkenkunde.nl.

Naar de hoofdcategorie ga terug naar : Binnenland
© kids-and-trips.nl 2001 - 2010