design
logo Kids and Trips
Met de kids
frame_img

Content

Binnenland

De magie van licht

Een uitgestrekt en leeg plein dat verandert in een weelderige bloementuin dankzij metershoge lichtgevende sculpturen die lijken op planten, een sprookjesachtige zuilengalerij opgebouwd uit honderdduizenden LED-lampjes, laserstralen in een mistige omgeving die een virtueel dier laten bewegen, de gevel van het Stadhuis die wordt opengebroken en vleugels krijgt, een gothische kerk die tot leven komt, een streep licht geprojecteerd op een gordijn van zand. Van 6 tot en met 13 november krijgt de Eindhovense binnenstad een compleet ander aanzien dankzij de bijzondere lichtinstallaties van GLOW.

Voor deze vijfde editie van het lichtfestival is een compleet nieuw curatorenteam samengesteld met een behoorlijk Eindhovens tintje. Het team kent afgevaardigden uit culturele instellingen uit de stad, zoals Diana Franssen en Annie Fletcher van het Van Abbemuseum, John Jaspers van het Centrum Kunstlicht en Walter van der Cruijsen namens het TAC. Ook Fernand Pereira van het Light Application Center van Philips en de Eindhovense lichtarchitect Har Hollands zitten in het curatorenteam, onder voorzitterschap van Marjan Ruiter (Zeeuws Museum). Zij hebben een deeelnemersveld weten te contracteren dat een mooie mix is van spectaculaire lichtprojecties en ingetogen conceptuele lichtinstallaties.


 
Van 6 tot en met 13 november zijn de lichtinstallaties gratis te bewonderen in de binnenstad van Eindhoven. Ook verschillende culturele instellingen haken aan bij GLOW door exposities in te richten waarin licht een centrale rol speelt. Zo toont het onlangs gerestylde Muziekgebouw in de foyer op een ambient LED-wall een speciaal voor GLOW gemaakt videokunstwerk, er is een foto-expositie van light graffiti in jongerencentrum Dynamo en studenten kunnen in een workshop aan de gang met restmaterialen en gekregen lampen.

GLOW is een dynamisch evenement van internationale allure dat past in Eindhoven, stad waar licht, design, kunst en technologie samenvallen.
Voor meer informatie over programmering en kunstenaars www.gloweindhoven.nl

Naar de hoofdcategorie ga terug naar : Binnenland
© kids-and-trips.nl 2001 - 2010