design
logo Kids and Trips
Met de kids
frame_img

Content

Binnenland

Chinees Nieuwjaar bij Museum Rotterdam

Op woensdag 25 januari viert Rotterdam Chinees Nieuwjaar. Een spectaculair festival waarbij Leeuwen- en Drakendansers met knetterend vuurwerk het nieuwe jaar openen. Op zaterdag 21 januari wordt alvast een voorproefje gegeven met een Leeuwendans tussen Stadspodium, Museum Rotterdam - Schielandshuis en het Maritiem Museum. Een grote Draak, gevuld met duizenden wensen van bezoekers aan de tentoonstelling Rituelen heeft zich genesteld op het bordes van het Schielandshuis. Binnen vinden diverse activiteiten plaats en kunnen bezoekers Chinese thee drinken en hun naam in Chinese karakters laten schrijven.

 

Programma Chinees Nieuwjaar

vrijdag 20 januari
vanaf 13.00 uur
installatie draak met duizenden wensen door Studo Zi op het bordes van het Schielandshuis
 
zaterdag 21 januari 2012
15.00 uur             - De leeuwendans tussen stadspodium en Maritiem Museum doet het Schielandshuis aan.
                               - Inloop programma Chinees Nieuwjaar. Ontvangst met Chinese thee.
15.30 uur             - Start lezingsprogramma

15.40 uur             - Introductie over de bijzonderheden rond Chinees theedrinken door Hellen Li,  venster op de Orientaalse cultuur .
aansluitend          - Hellen Li over het Chinees Nieuwjaar in het algemeen en het jaar van de draak in het bijzonder met aandacht voor de relatie Rotterdam en China.
16.00 uur             - Einde lezing. Bezoekers kunnen hun naam in Chinese karakters op rode wensenveloppen laten schrijven en hun eigen teken uit de Chinese dierenriem opzoeken.

Naar de hoofdcategorie ga terug naar : Binnenland
© kids-and-trips.nl 2001 - 2010