design
logo Kids and Trips
Met de kids
frame_img

Content

Binnenland

Bataviawerf

scheepsdek

De Bataviawerf biedt een breed publiek de gelegenheid de historische scheepsbouw mee te beleven.
Hieronder treft u een van de vele activiteiten aan die de Bataviawerf u en uw kinderen heeft te bieden. 
Wilt u van een dagje uit met uw kinderen een grootscheeps avontuur maken? Zet dan koers uit naar de Bataviawerf. Van maart tot en met november is het iedere tweede woensdagmiddag van de maand: kindermiddag!
De kindermiddag staat in 2008 in het teken van De Scheepsjongens van Bontekoe. Dat komt omdat de speelfilm op de Batavia is opgenomen. Een deel van het schip is weer aangekleed als filmdecor. Nu niet voor de acteurs, maar voor de bezoekers. De kinderen zijn tijdens deze kindermiddag de scheepsjongens en beleven de avonturen van Hajo, Rolf en Padde...

 

 

houtsnijwerk

De Missie van de Bataviawerf en wat is er te doen en te zien?
Ze tilt op een authentieke wijze de vaderlandse geschiedenis letterlijk en figuurlijk boven water.

De Bataviawerf biedt haar bezoekers op die wijze de gelegenheid op een actieve wijze te leren van het verleden.
Tevens biedt de werf mensen de kans om (opnieuw) deel te nemen aan het arbeidsproces. Door te bouwen aan de schepen bouwen zij tegelijkertijd aan zichzelf en aan hun eigen toekomst.
De Bataviawerf is in de eerste plaats bekend om de reconstructie van het VOC- schip de Batavia uit 1628. Dit wereldberoemde schip is gedurende het hele jaar te bezichtigen, zowel individueel als met een rondleiding.
Daarnaast zijn er diverse ambachtelijke werkplaatsen op de werf, zoals de zeilmakerij, de tuigerij en de beeldsnijderij waar ambachten uit de VOC-tijd herleven. Met name in de zomermaanden organiseert de Bataviawerf tal van activiteiten, ook voor kinderen.

Ook kunt u via de Bataviawerf het RACM Lelystad (v/h NISA) bezoeken, een centrum voor scheepsarcheologie. Onze gidsen begeleiden u langs een tijdelijk en ietwat geimproviseerd pad naar het RACM-gebouw.

De werf beschikt over een bezoekerscentrum met filmzalen, een restaurant en een winkel. In de filmzalen worden doorlopend voorstellingen gegeven in verschillende talen.

Batavia

De huidige Batavia is genoemd naar een historische voorganger, die in 1627-'28 in Amsterdam werd gebouwd voor de Verenigde Oostindische Compagnie op de oude VOC-werf, de Peperwerf, onder leiding van scheepsbouwmeester Jan Rijksen.

Van de 332 opvarenden verdronken er al direct 40 in de branding.
De overigen slaagden erin zich op een nabijgelegen eilandje in veiligheid te brengen. Omdat op het eilandje voedsel noch water aanwezig was, besloot commandeur Pelsaert om samen met enige officieren hulp te gaan halen in de stad Batavia op Java (het tegenwoordige Jakarta). Hij vertrok met de grote sloep.

bouw 7 provincien
Openingstijden:
De Bataviawerf is het gehele jaar geopend van maandag tot en met zondag vanaf 10.00 uur tot 17.00 uur. Op 25 december en 1 januari is de Bataviawerf gesloten. Honden zijn, mits aangelijnd, toegestaan op de Bataviawerf. De werf is uitstekend bereikbaar per auto, openbaar vervoer of over het water.

Adres:
Bataviawerf
Oostvaardersdijk 01-09 (Voor navigatie toets: Bataviaplein 2)
8242 PA Lelystad
T.  0320-261409
@. info@bataviawerf.nl
www.bataviawerf.nl

Entreeprijzen:

Volwassenen
65-plus
Kinderen 6 t/m 12 jaar
Kinderen 0 t/m 5 jaar gratis
Schoolklassen 6 t/m 17 jaar  
alleen op afspraak
Naar de hoofdcategorie ga terug naar : Binnenland
© kids-and-trips.nl 2001 - 2010