design
logo Kids and Trips
Met de kids
frame_img

Content

Accommodaties

Stacaravan steeds luxer


Er is nog steeds een grote groep die niets anders wil dan het echte kamperen. Deze improviseert het liefst in de woeste natuur. Deze Spartanen slapen op een luchtbed of zelfs op een matje, koken desnoods op een butagasstelletje en douchen/toiletteren in het gezamenlijke washok. Ze laten graag alle luxe achter zich, ondanks hun, vaak, hoge inkomens.


De kleine keukentjes met mini-aanrecht en lage koelkast, van de stacaravans uit de vorige eeuw, veranderden in een design-droomkeuken met ruime hoge koelkasten, soms zelf Amerikaanse, in de hedendaagse luxe exemplaren van onder meer Vacanceselect, Eurocamp, Vacancesoleil, Keycamp en Canvas Holiday. In dit type caravans natuurlijk geen mini-klein douchje, met plakkerig douchegordijn, maar een ruime en hoge douche, vaak in een glazen cabine. Ook de bedden zijn hier doorgaans luxer door dikkere en betere matrassen. Soms zijn die ook extra lang, zoals bij Vacanceselect en Sunlodge. Dergelijke stacaravans zijn al op veel betere Europese campings te vinden.

Yuppen-behuizingVerschillende verhuurders van dergelijke caravans lieten speciale versies vervaardigen voor rolstoelers, zoals Selectcamp met de No Limits: geen drempels en extra brede deuren. Een van de meest aangepaste is die van Keycamp. Deze heeft onder meer een speciale oprit naar het terras, verhoogd toilet, extra brede douchecabine, aangepast aanrecht enzovoorts. Deze staan op camping La Croix de Vieux Pont en La Pointe St. Gilles in Bretagne.


Nieuwsgierig wat de toekomstige  innovaties zullen zijn. Wie weet is het over enkele jaren nauwelijks meer nodig om bagage mee te nemen en om boodschappen te doen? Gemak dient de mens en helemaal op vakantie!


tekst: Marjo Visser


Naar de hoofdcategorie ga terug naar : Accommodaties
© kids-and-trips.nl 2001 - 2010